Henrik Stenson

Stenson: ”Jag fick min på mål i alla fall”

avAndreas Käck

I duell med PL-profil på fiendeland – dom kom fräckisen

1 av 2

TROON. Mitt under uppladdningen inför The Open hann Henrik Stenson med en duell – mot Premier League-profilen Joey Barton.

Mitt i allt kom även ett fräckt hån mot EM-spelaren Simone Zaza.

– Jag träffade i alla fall mål, säger Stenson om sin straff inne på Ibrox Stadium.

I morgon, torsdag, inleds British Open på klassiska Royal Troon Golf Club.

Henrik Stenson har gått flera träningsvarv på banan men mitt i uppladdningen inför årets tredje major hann 40-åringen även med ett besök på Glasgow Rangers hemmaarena Ibrox Stadium.

Ironiskt, med tanke på att Stenson hejar på rivalen Celtic.

– Det var viktigt att vi inte skulle ha något grönt och vitt på oss. Det stod klart och tydligt i matchprogrammet. Men där fick jag även frågan vilket favoritlag jag hade. Jag sa att jag hejade på Celtic, att min favoritspelare var Henrik Larsson och att om jag inte hade spelat golf, så hade jag varit mittfältare i Celtic. Plus att min bag är grön och vit. Den smälte in bra där… Jag stod med en handduk över den när vi tog foto, säger Stenson, lite på skämt.

Och fortsätter:

– Jag tänkte, man kan väl alltid störa någon.

”Träffade ju mål...”

Väl inne på Ibrox Stadium bildade svensken lag med Rangers-supportern Marc Warren. Tävlingen gick ut på att dels slå en wedge närmast hål från läktaren till mittcirkeln, dels trycka in en fotboll i nät från straffpunkten.

När Stenson väl klev fram för att skjuta sin straff kom ett hån – mot Simone Zaza. Italienaren som blev till stort åtlöje i EM efter sin missade straff mot Tyskland då han trippade fram till bollen och dundrade långt över ribban.

Det var en Zaza-inspirerad straff du slog va?

– Haha, det kan man väl gissa sig till kanske… Men jag fick min på mål i alla fall. Även om målvakten tog den.

”Han höll sig lugn”

Stenson och hans partner kom tvåa i tävlingen. Endast slagna av Masters-mästaren Danny Willett – och Premier League-profilen tillika Glasgow Rangers nyförvärv Joey Barton.

En spelare Stenson inte direkt hade full koll på…

– Barton… Det var han som var med Willett va?

Ja.

– Var har han spelat innan då? Har han alltid spelat i Rangers?

Nej, han har varit runt i Premier League, QPR och så vidare. En rätt stökig typ.

– Jaja, men han höll sig lugn där i alla fall. Det var bara lite chitchat med fotbollsspelarna som var där. Men det var kul.

ARTIKELN HANDLAR OM