Optic skräller – vinner ELEAGUE säsong två

Publicerad:
Uppdaterad:
OpTic efter ELEAGUE-segern. Foto: Dexerto.com
OpTic efter ELEAGUE-segern. Foto: Dexerto.com

E-SPORT

Nordamerikansk CS:GO har aldrig varit bättre än just nu.
För bara någon månad sedan vann Cloud9 ESL Pro League och under natten till söndagen chockade OpTic världen när de besegrade Astralis i ELEAGUE säsong 2-finalen.
”Jag bevisade vad jag kan här och är glad att alla mina lagkamrater presterade”, säger turneringens MVP Will ”Rush” Wierzba till HLTV efter segern.

Det var inte många som hade räknat med en nordamerikansk seger i andra säsongen av ELEAGUE, men OpTic Gaming trotsade alla odds när de gick hela vägen till final och där besegrade Astralis i ett hyperjämnt möte.

OpTic vann två raka kartor överlägset
 

Efter att ha förlorat Train kunde OpTic utjämna serien efter en dominant uppvisning på Cobblestone. Den kartan slutade 16-6 och gav OpTic ett mentalt överläge inför den tredje och avgörande kartan som skulle bli Overpass.

I halvtid var det helt jämnt, 8-7, men OpTic vann den följande pistolrundan och drog iväg till 12-7. Då Astralis ekonomi var i spillror kunde de inte göra mycket för att utmana nordamerikanerna som snart stod på matchpoäng, 15-8.

”Jag är inte jätteöverraskad”

Astralis kämpade med näbbar och klor för att utjämna, men kom inte närmare än 15-11 innan OpTic kunde skjuta hem matchpoängen. Därmed är de andra nordamerikanska laget i CS:GO-historien som vinner en internationell turnering.
”Jag är inte jätteöverraskad. Vi var bra under Northern Arena och dåliga på DreamHack Winter, men överlag är jag nöjd med hur vi spelade. Jag förväntade inte att jag skulle spela så här bra personligen för jag har haft det tungt de senaste månaderna, men jag bevisade vad jag kan här och är glad att mina lagkamrater presterade.”, säger turneringens MVP Will ”Rush” Wierzba till HLTV efter segern.

OpTic kammade hem 400 000 dollar för turneringssegern.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN