Boston vann tredje raka

Publicerad:
Uppdaterad:

TT-SPORT

Stockholm. Förra säsongens Stanley cup-vinnare Boston fortsätter att vinna i NHL.

På onsdagen kom tredje raka segern - 5-2 borta mot Ottawa.

Bostonmålvakten Tim Thomas hade en stor del i segern. Ottawa pepprade den förre AIK:aren med hela 49 skott, men trots det tvingades Thomas alltså bara kapitulera två gånger.

Ottawas flitigaste skyttar var svenskarna Daniel Alfredsson och Erik Karlsson - båda sköt sju skott på mål. Och det var just Alfredsson som spräckte Thomas nolla när han gjorde 1-1 i början av andra perioden.

– Tyvärr kunde vi inte göra så många mål som vi ville på chanserna vi skapade i de två första perioderna, sade Alfredsson, som också assisterade till Ottawas andra mål, enligt Espn.com.

Boston ledde med 2-1 efter mittperioden, och gick ifrån i tredje efter bland annat två mål av Daniel Paille. Efter tre raka segrar toppar nu Boston, som hade en tung start på säsongen, den östra konferensen.

– Det var en tuff start för oss och tufft att komma över Stanley cup-baksmällan. Men vi har definitivt vänt på det, sade Thomas.

Ytterligare två NHL-matcher spelades på onsdagen. Anaheim vann med 4-1 hemma mot Phoenix, medan Chicago bortaslog Minnesota med 4-3 efter straffavgörande. Marcus Krüger och Viktor Stålberg noterades för var sin assist i Chicago.

TT

Publicerad: