Stig H: ”Det är tre tjejer som siktar högt”

Hyllas av mästertränaren på Solvalla i helgen

avErik Pettersson

Foto: TR Bild
Jenny Björk, Emilia Leo och Henriette Larsen är årets Stig H-stipendiater.

Jenny Björk, Emilia Leo och Henriette Larsen.

Det är årets Stig H-stipendiater.

– Det här är tre mycket talangfulla tjejer, säger mästertränaren själv.

I helgen får de tre motta sina stipendier på Solvalla under Kriteriesöndagen där mästertränaren Stig H Johansson möter upp.

– Det här är tre mycket talangfulla tjejer som alla siktar högt och som har förutsättningar att bli framgångsrika. Jag tror att utbildningsstipendiet kan hjälpa dem ytterligare en bit i rätt riktning på resan mot en professionell tränarkarriär, säger Stig H Johansson till Svensk Travsport.

”Stor ära”

Stipendiet består av ett brett utbildningsprogram under 2019. Att vara travtränare är också att vara företagsledare med alla de roller det innebär, som till exempel marknadsföring, PR, kundvård, ekonomi och arbetsledning. 

Emila Leo, 26, har vunnit fyra V75-lopp under året och kört in cirka 3,5 miljoner kronor hittills i år.

– Stig H är Stig H och att få hans stipendium ser jag som en stor ära. Jag kommer kunna utvecklas på flera andra plan som behövs för att bli en bra travtränare, inte bara det rent praktiska med hästarna som fyller min vardag, säger hon.

Henriette Larsen, bördig från Danmark, jobbar åt Peter Untersteiner och har vid upprepade tillfällen visat fantastisk körhand. 

– Det här är jätteroligt! Jag förstår vikten att utbilda mig och stipendiet ger mig en fantastisk möjlighet att skaffa mig de bästa förutsättningarna och få nya inblickar inför målet att bli tränare, säger Larsen.

”Fantastiskt roligt när Stig H ringde”

Jenny Björk arbetar hos Erik Lindegren i Gävle. Via utbildningar i Travets talanger 2012 och Unga ledare 2013, då hon också började arbeta hos Bo Björk, gjorde hon sitt yrkesval och det hägrande målet är att inom några år bli professionell tränare.

– Det här trodde jag inte! Så många duktiga killar och tjejer har fått stipendiet före mig så det var fantastiskt roligt när Stig H ringde och berättade. Stig H är den största i travet och att få hans stipendium är en milstolpe i min karriär och en unik möjlighet till vidareutbildning, kommenterar Jenny Björk.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Solvalla

V75