Hockeystjärnans jubel: ”Det är helt overkligt”

Chianti sprang in två miljoner kronor som tvåa i Derbyt – Magnus Nygren: ”En kväll man vill minnas”

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
Magnus Nygren äger Derbytvåan Chianti tillsammans med Färjestads ordförande Sture Emanuelsson, Mikael Johansson och Björn Goop.

TRAV

Chianti slutade tvåa i Svenskt Travderby och sprang in två miljoner kronor.

Då jublade ägarna: hockeystjärnorna Mikael Johansson och Magnus Nygren.

– Det är helt overkligt, säger Magnus Nygren.

Maharajah-sonen Who’s Who och Örjan Kihlström var överlägsna i Svenskt Travderby under söndagen och vann loppet på nytt världsrekord.

Bakom jublades det rejält hos ägarna till Chianti som slutade tvåa.

I ägarkretsen finns Björn Goop, Färjestads ordförande Sture Emanuelsson, Mikael Johansson och Magnus Nygren.

– Det var max, max, max. Mr Goop är helt överlägsen att läsa loppen och loppscenarion. Han gav hästen bästa resan och det är helt overkligt att man har en häst som nosat på världsrekord, säger Magnus Nygren dagen efter andraplatsen värd två miljoner kronor.

”Då steg pulsen”

Beskriv känslorna inför och under loppet?

– Vi i ägargänget satt på Jägersro och fram till loppet var vi hur lugna som helst. Sedan när hästarna började defilera, de spelade musik och det var upprop, då steg pulsen.

– Han var nära att galoppera redan i starten och tog två-tre felsteg och tappade två längder och fick släppa ner Johan Untersteiner. Han var så vässad och så het, och var nära att försvinna redan då. Sedan gick tåget ett varv från mål och Björn valde att sitta kvar, och jag tänkte: fan, nu fick vi inte chansen nu heller. Men det är absolut max av vad hästen kan prestera och ingen kan begära något mer.

”Betyder så otroligt mycket”

28-årige Magnus Nygren, till vardags proffs i schweiziska HC Davos känner att andraplatsen är som en seger och hyllar vinnaren Who’s Who.

– Who’s Who är i en helt egen liga, en fruktansvärd häst och den vinnaren var klar redan innan, säger han och fortsätter:

– I går vann vi ju ett andrapris, vi förlorade inte ett förstapris. Det är så mycket känslor, det betyder otroligt mycket. Jag har sett honom sedan han var nyfödd mer eller mindre. Det är overkligt, det var inte många veckor sedan vi startade i ett V64-lopp på Örebro, och nu är vi tvåa i Derbyt.

Hur firade ni?

– Björn åkte hem, han skulle köra häst. Vi var kvar med Sture och hans fru, käkade och njöt av kvällen. Det är en kväll man vill minnas. Det är kanske det största jag kommer vara med om inom travet och absolut det största hittills. Det är en fantastisk känsla.


Se Svenskt Travderby igen. OBS: Extern länk.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!