Skrällen mot Elitloppet: Det är hans stora chans

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Conrad Lugauer och Copper Beech.
Conrad Lugauer och Copper Beech.

För två veckan sedan chockvann han Olympiatravet.

Nu ska Copper Beech starta i ett storlopp i Norge – sen kan det bli Elitloppet.

– Det är hans stora chans i år, säger Markus Waldmüller i Conrad Lugauers stall.

Conrad Lugauer och Copper Beech chockade hela trav-Europa då de spurtvann Olympiatravet på Åbys travbana den 17 april i år. Efter loppet var kusken Conrad Lugauer rörd och tårarna var inte långt borta.

– En sådan här häst har man inte varje dag och han är speciell för mig, han betyder nästan allt för mig. Han representerar hela mitt stall, sa en tårögd Conrad Lugauer några minuter efter segern.

Nu, två veckor efter loppet, har hästen återhämtat sig och nu är siktet inställt på Oslo Grand Prix som går den 16 maj på Bjerkes travbana strax utanför Oslo.

– Copper Beech är inbjuden till Norge och ska starta där som planerat. Han fick ta det lugnt en vecka efter senaste loppet och nu känns han riktigt fin i jobben. Det verkar som att han tagit Olympiatravet på ett perfekt sätt, säger Markus Waldmüller i Conrad Lugauers stall.

Visat intresse

Efter Olympiatravsvinsten har Solvallas chef, Tore Fyrand, visat intresse för Copper Beech inför Elitloppet. Men ännu har ingen inbjudan kommit.

– Conrad har snackat med Tore två gånger men han har inte fått någon hundraprocentig inbjudan. Det ser positivt ut men helt klart är det inte, säger Waldmüller.

Tror att du han skulle platsa i Elitloppet?

– Ja, jag tror att det är hans år nu och det här är hans stora chans. Målsättningen är att komma med i Elitloppet, vi vill vara med där. Kort distans är hans bästa och Elitloppet verkar bli ett kanonlopp i år igen, det blir spännande, säger Waldmüller.

Publicerad: