Migränen gör att hon bryter på kinesiska

Av: Amanda Elander

Publicerad:
Uppdaterad:

Hälsa

Engelskan Sarah Colwill, 35, har ofrivilligt börjat bryta på kinesiska.

– Det är frustrerande att låta så här. Jag vill bara min egen röst tillbaka, men jag vet inte om jag kommer att få det, säger den tyskfödda kvinnan.

Efter flera kraftiga migränanfalll började Sarah Colwill bryta på kinkesiska. Talförändringen har förbryllat läkarna.

Sarah Colwill har lidit av migrän i flera år och hon är övertygad om att hennes talrubbning är kopplad till hennes kroniska huvudvärkssjukdom. Sarah Colwill tror att hon lider av Foreign Accent Syndrome (FAS). Det är ett ytterst sällsynt tillstånd som tros orsakas av stroke och hjärnskador.

Blodkärlen expanderar

Sarah Colwill har fått diagnosen hemiplegisk migrän. Det gör att blodkärlen i hennes hjärna expander vilket kan leda till strokesymtom till exempel förlamning. Den senaste tiden har Sarah Colwills haft svår migrän mellan två till tre gånger i veckan. Attackerna har enligt henne lett till att hon pratar med en brytning som låter som kinesiska.

– Jag visste att jag pratade annorlunda men jag visste inte hur mycket. Folk säger att det låter som kinesiska, säger hon till The Daily Telegraph.

Aldrig varit i Kina

Sarah Colwill föddes i Tyskland men flyttade till England som barn. I dag bor hon i St Budeaux i Plymouth, Devon. Hon har aldrig varit i Kina. Att vissa människor trott att hon fejkar accenten gör henne ledsen.

– De första veckorna var det ganska roligt. Men nu har min röst har börjat irritera mig. Det är inte min röst.

Publicerad: