Ghoddos: ”Känns som jag inte vill somna”

Berättar om flytten i öppet brev: ”Varit jättejobbigt”

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Saman Ghoddos lämnar Östersunds FK för franska Amiens.

Nu berättar han om flytten i ett öppet brev.

Jag vill passa på att säga förlåt”, skriver 24-åringen.

På torsdagen kom beskedet:

Saman Ghoddos, 24, lämnar Östersunds FK efter drygt två år i klubben och flyttar till franska Ligue 1-klubben Amiens.

Där har anfallaren skrivit på ett femårskontrakt som gör honom till den tredje dyraste exporten från allsvenskan genom tiderna (övergångssumman landar på 60 miljoner kronor).

Nu berättar Ghoddos för första gången om flytten.

”Svåraste jag nånsin skrivit”

I ett öppet brev publicerat på ÖFK:s hemsida bryter han tystnaden och tackar klubben och dess supportrar för stödet.

Det här är det svåraste brev som jag någonsin har skrivit. Brevet är till varenda människa som jag på något sätt har kommit i kontakt med i Jämtland! Ni vet hur mycket jag älskar Östersund och hur mycket jag har älskat att spela för Östersunds FK. Men ni vet också att jag länge har drömt om att få spela i en stor liga ute i Europa", skriver Ghoddos bland annat, och fortsätter:

Det känns som jag inte vill somna i natt. Min verklighet är bättre än mina drömmar! Men det svåraste blir att skiljas från alla lagkamrater, vänner, fans och alla ni som kommit med uppmuntrande ord på stan. Det är svårt att tacka er tillräckligt. Eller rättare sagt så är det omöjligt. Ni har varit en del av min resa och gjort den möjlig. Ni har hjälpt att forma mig till den människa jag är idag. Jag har alltid gjort mitt bästa för Östersunds FK och om jag har gjort någon besviken under min tid i Östersund så vill jag passa på att säga förlåt”.

”Nu kan jag vara ärlig”

För osdsport.se berättar Ghoddos om alla turer och rykten som har varit.

– Nu kan jag vara ärlig och säga att det har varit jättejobbigt. Men jag har haft bra stöd av familj och lagkamrater under den här tiden som har varit påfrestande. Det är så skönt att allt är klart nu, säger 24-åringen.

Han kan få debutera för sin nya klubb redan i morgon (lördag) hemma mot Reims om alla papper blir klara i tid.

– Men så fort jag får ledigt så kommer jag att åka till Östersund. Jag har ju en hel del grejer i lägenheten som jag måste hämta. Dessutom vill jag ju säga hej då till alla, säger Ghoddos.

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Alla skytteligavinnare i allsvenskan sedan 2008 00:53
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM