Miljonbud på Queen of Sand nobbas

Buden haglar in på V75-hästen

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TR Bild
Queen of Sand

TRAV

Halmstadtränaren Camilla Jonasson har fått miljonbud på Queen of Sand.

Men det nobbas.

– Det kom skambud på 600 000 kronor, och då undrar man ju hur dom tänker, säger hon.

Det femåriga stoet Queen of Sand hade ett starkt fjolår med fyra segrar på 14 starter och 500 000 kronor i intjänade prispengar.

2019 har Maharajah-dottern också inlett starkt med två segrar på fyra starter och 167 000 kronor i intjänade prispengar.

Framgångarna har gjort stoet eftertraktad och buden på henne har haglat in – några så höga som två miljoner kronor.

Men Queen of Sand är inte till salu och stannar hos Halmstadstränaren Camilla Jonasson och på lördag jagar Queen of Sand en ny V75-seger – det från Mantorp.

”Fullträff få fram en sådan här häst”

Camilla Jonasson berättar om alla bud som kommit in den senaste tiden.

– Det blir ju alltid så, en mindre tränare och en bra häst, då är folk på tå, säger hon och fortsätter:

– Efter senaste segerloppet på Jägersro så har det varit ett jäkla surr, då är det många som har hört av sig och velat köpa henne. Men det som är lycka är att hästens ägare har verkligen råd att ha henne kvar. Det är alltid roligt när ens häst är eftertraktad, men det har aldrig varit aktuellt att sälja henne.

Hur mycket har buden legat på?

–  Det kom något skambud på 600 000 kronor och då undrar man ju hur dom tänker, men sedan har det varit bud upp till två miljoner kronor.

Känner du tacksamhet till ägaren som inte säljer hästen, utan har kvar henne hos dig?

– Ja, något oerhört. Men den här ägaren kontaktade mig redan när jag var nystartad tränare och då köpte jag in mamman Frillan Filiokus för 30 000 kronor till honom och hon vann två av tre starter hos mig. Lockas man inte av dessa bud så visar man sin kärlek till sporten, och det är ovärderligt. Älskar man sporten så är det ju en fullträff att få fram en sådan här häst och då vill man inte gärna sälja henne. Ägaren gillar också de här mindre stallen som vi är, där man nästan är sambo med sina hästar och lever verkligen med dom.

”Hon är bästa hästen”

På lördag jagar 15 Queen of Sand (V75-6) nya V75-framgångar, det från Mantorp.

– Hon är bästa hästen i loppet helt klart, men man kan aldrig lova något från ett sådant här utgångsläge, men det ska bli spännande. Vi visste ju om att vi skulle få ett så här dåligt utgångsläge när vi anmälde henne.

Hur mår hon för dagen?

– Det är bara bra med henne, hon har tagit Jägersroloppet på bästa sätt och känns jättefin här hemma, säger Camilla Jonasson och fortsätter:

– Vi kommer med henne i bästa författning och det ska bli skönt att lämna över tömmarna till Stefan Söderkvist, han brukar kunna lösa det mesta.

Några ändringar?

– Nej, vi behåller skorna på och sparar barfota till lite större uppgifter, i övrigt blir det samma vagn och huvudlag som tidigare.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!