Wiland skadad - då rullar han in bollen

Av: Sportbladet.se

Publicerad:
Uppdaterad:

Wiland till sjukhus – första rapporterna positiva

Foto: TV2 DK

FC Köpenhamn tog ett stort steg mot ännu en ligatitel via 3–2 mot Nordsjälland.

Men laget fick göra det utan Johan Wiland – som fördes till sjukhus efter en rejäl smäll i samband med hemmalagets kvitteringsmål.

Wiland var inblandad i den händelse som kom att bli oerhört omdiskuterad. På ett inlägg efter tio minuters spel gick svensken ut för att ta ned bollen men krockade med Nordsjällands Patrick Mtiliga. Spelet stannade av och alla i FCK väntade på att domaren skulle blåsa av för frispark. Det skedde aldrig och i stället utnyttjade Mtiliga situationen för att göra 1–1 i öppet mål.

– Det var en olycklig situation, jag tänker inte på det, jag ser bara att bollen ligger där och då skjuter jag in den. Efter det tittar jag på domaren och han dömer mål, säger Mtiliga till danska TV3 Sport.

Domaren menade att Mtiliga knuffades in i Wiland av FCK-försvararen Lars Jacobsen.

– Det syns tydligt att det ska vara frispark, sade Jacobsen efter matchen till danska TV3 Sport.

Vred sig i smärtor

Wiland vred sig i smärtor och fick kort därefter bäras ut för vidare färd till sjukhus. Han ersattes mellan stolparna av IFK Göteborgs förre målvakt Kim Christensen.

Enligt FCK-tränaren Ariel Jacobs blev Wiland röntgad och den svenska landslagsmålvakten (åtta landskamper sedan debuten 2005) befarades ha brutit några revben.

Revbensfrakturer, som kan ta uppemot två månader att läka, hade kunnat påverka Wilands medverkan i kommande VM-kvalen mot Österrike och Färöarna.

Men nu har FCK gått ut med ett lugnande besked.

– Det är goda nyheter för Johan Wiland, som lämnade Herlev sjukhus runt 22.45. Röntgenundersökningen har visat att ingenting är brutet, skriver klubben på sin hemsida.

FCK tio poäng före

FC Köpenhamn reste sig efter att ha förlorat Wiland, hämtade upp ett 1–2-underläge och i 78:e minuten gjorde Andreas Cornelius segermålet.

Det målet kan nu bli oerhört viktigt. Köpenhamn har hela tio poängs försprång till de regerande mästarna och bara sex omgångar återstår av danska ligan.

Pierre Bengtsson spelade hela matchen för FCK.

Se skadan och målet här [extern länk]

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.