Vad tycker Elfsborg att Anders Svensson är värd?

avStefan Alfelt

FOTBOLL

MALMÖ. Tokelo Rantie kan vara guld värd för Malmö FF.

Frågan är vad Elfsborg tycker att Anders Svensson är värd?

En toppmatch med två ansikten. Malmös överlägsna första halvlek mot ett förlamat Elfsborg utan sitt hjärta mot en andra halvlek där Elfsborg med inbytte Anders Svensson gjorde match av utskåpningen och till och med tog över spelet.

Att Malmö ändå vann med 2-1 kan man tacka Ranties snabbhet för.

Med Anders Svensson - som Elfsborgsledningen påstod var skadad  - på bänken från start fick Elfsborg inte igång något mittfältsspel under den första halvleken. De kreativa kanterna med Niklas Hult och Stefan Ishizaki skapade ingenting.

Hult hade väldigt få bollkontakter överhuvudtaget och Ishizaki kom in i spelet först under de sista tio minuterna före pausvilan.

Första halvlek var Malmös med många snabba attacker och kombinationer som ledde till lägen och nästanlägen. Simon Thern och Ricardinho kombinerade sig fram effektivt. Emil Forsberg höll boll och dribblade effektivt.

På högersidan tog sig Jiloan Hamad fram med sin snabbhet och teknik, men det var från andra sidan som han gav Malmö ledningen efter att ha fått tillbaka bollen från Ricardinho efter en kort hörna.

Gjorde backlinjen osäker

Hamad sköt från straffområdesgränsen ur ganska dålig vinkel men Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard missade grovt och släppte bollen mellan sig själv och närmaste stolpen.

MFFs tryck gjorde Elfsborgs backlinje osäker med många individuella missar men hemmalaget har problem med att döda matcher man är överlägset i. Anfallsparet Tokelo Rantie och Dardan Rexhepi kom till lägen men effektiviteten var för dålig.

Därför levde matchen till andra halvlek och Elfsborg utnyttjade direkt möjligheten man fått. Anders Svensson kom in men det var Stefan Ishizaki som hittade Mohammed Bangura med en passning som skapade förvirring i MFF-försvaret. Pontus Jansson fick vända och kom helt fel mot Bangura som vek in och sköt längs marken alldeles intill stolpen och Johan Dahlin hann inte dit för att stoppa bollen.

Blixten slog ned ner

Elfsborg tog över spelet. Bara närvaron av Anders Svensson på planen gav laget en stabilitet och ett eget spel man inte var i närheten av i den första halvleken.

Bangura nickade i ribban. Hult sköt i ribban. Uppspelen blev säkrare, kanterna vassare.

Då slog plötsligt blixten ner i form av Tokelo Rantie.

Simon Thern hittade honom i djupled men han startade på egen planhalva mot fyra Elfsborgsspelare. Ryckte och slog iväg bollen långt så att det blev en löpduell mot Niklas Hult som kom först till bollen men som där tappade balansen. Rantie kunde enkelt promenera runt målvakten Stuhr Ellegaard och slå bollen i tomt mål.

Ett omdiskuterat mål såklart men det såg mer ut som att Hult fick framvikt än att Rantie knuffade omkull honom.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF