Få betalt – för att resa med din bästis

avMalin Wigen

Inga planer för sommaren? Då kanske det här är jobbet för dig. Det isländska flygbolaget WOW Air vill anställa dig och din bästis och låta er flyga runt världen, skriver ABC Action News.

Det isländska flygföretaget WOW Air vill anställa en person och dennes bästa vän som ska få besöka några av de 38 destinationer världen över som bolaget flyger till. Bland dessa destinationer ingår bland annat städer som San Fransisco, Paris, London och Barcelona. Som arbetsuppgifter ingår det att hitta det bästa nattlivet, maten och sevärdheter som platserna har att erbjuda – och skriva om det i en digital reseguide, skriver ABC Action News.

Och det bästa av allt – man får dessutom betalt för att göra det. Bolaget betalar ut cirka 34 700 svenska kronor i månaden var till de resande kompisarna.

– Det här är ett kul sätt att uppmuntra människor att vara spontana och kreativa, säger Erla Bjorgheim Palsdottir, marknadschef hos bolaget, skriver ABC Action News.

Foto: Colourbox

När de två så kallade reseguiderna inte reser ska de bo i Reykjavik där bolaget har sin bas.

Första jobbdagen är den första juni och sedan sträcker sig jobbperioden tio veckor framåt. Förutom att besöka platser runt om i världen ska de utvalda bästisarna resa till fyra av Islands destinationer, enligt jobbets beskrivning på hemsidan.

Allt från aktiviteter och boende är betalda i utbyta mot att man skriver om resorna i sociala medier och gör en digital reseguide för varje destination.

För att få jobbet vill bolaget att man gör en två minuter lång reseguide-video över sin egen hemstad.