Bianca Ingrosso i tårar när Amanda berättar om sin bulimi

”Jäklar vad du inspirerar mig”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

När Amanda Eriksson berättar om sin bulimi i ”Talang” brister det för Bianca Ingrosso.

Hennes egna erfarenheter av ätstörningen gör att hon har nära till känslorna.

– Jag kände: “Shit jag kommer inte klara det här, jag kommer bli så berörd” – och sen kommer det ett arsle upp i ansiktet, säger Bianca i programmet.

Twerk-instruktören Amanda Eriksson från Karlstad gör stort intryck på juryn i säsongspremiären av ”Talang”.

När David Batra frågar henne varför hon sökt till programmet berättar hon om sina problem med bulimi.

– Det här är till alla personer som jag mött under alla möten och till dem som inte lever idag, säger hon och fortsätter:

– Får jag bara en enda person hemma att sträcka på sig lite extra så har jag vunnit.

Amanda Eriksson bjuder sedan på en kortare version av Kents låt ”Utan dina andetag”, innan hon börjar twerka inför en chockad jury.

Bianca Ingrosso i tårar

En som blir extra berörd av hennes framträdande är Bianca Ingrosso, som själv lidit av bulimi sedan ung ålder. I tårar försöker hon beskriva sina känslor.

– Jag är så chockad. Jag har ju också haft bulimi sen jag var 14–15 år. Redan när du nämnde det fällde jag en tår och kände: “Shit kommer jag klara det här, jag kommer bli så berörd” – och sen kommer ett arsle upp i ansiktet, säger Bianca i programmet.

1 av 3

Även Alexander Bard är imponerad av framträdandet och frågar var Amanda fått allt sitt självförtroende ifrån.

– Jag jobbar som twerk-instruktör och när jag hade min första kurs började jag få meddelanden från andra tjejer som tackade mig för att de inte skämdes över sin vikt. De sa att jag hade bra självförtroende, men det är bara “fake it till you make it”, säger Amanda.

– Jag är inte där du är i dag. Jag är fortfarande blyg och inte helt bekväm när det kommer till min kropp. Så från botten av mitt hjärta: “Jäklar vad du inspirerade mig”. Wow, säger Bianca.

Amanda Eriksson minns att det var mycket känslor i samband med inspelningen.

– Det känns nästan för stort för att ens sätta ord på. Det var mäktigt och samtidigt skrämmande att stå och erkänna på bästa sändningstid att man haft en ätstörning, säger hon till Nöjesbladet.

– Och det var stort för mig att stå framför Bianca just för att hon kan relatera så mycket till vad jag känner och hur jag har mått. Det känns mäktigt att en förebild som Bianca blev inspirerad av mig.

”Talang” sänds på TV4 fredagar 20.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE