Linköping vann rysare mot Hammarby

avEmelie Fredriksson

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Linköping såg ut att gå mot ännu ett poängtapp.

Då kom avgörandet – med sekunder kvar på klockan.

– Jag är överlycklig. Det blev lite väl dramatiskt va? Man skulle väl ha velat avgöra det tidigare för att få mindre av en hjärtattack, säger matchhjälten Natasha Dowie.

Linköping kom till Hammarbys nya hemmaarena med sju poäng på fem matcher och var pressat att ta poäng för att haka på lagen i toppen.

Bortamötet med Bajen började bra. Redan i den åttonde minuten gjorde gästerna 1–0 när en hörna av Kosovare Asllani gick in.

Men kvitteringen kom lika snabbt.

Linköping bjöd Bajen på en hörna och Madeleine Tegström klackade in 1–1 efter 15 spelade minuter.

LFC skapade en hel del bra chanser, men målvakten Emma Holmgren var omutlig i målet – fram till att det bara var sekunder kvar av matchen.

Klockan på 92.40

Med tre minuters tilläggstid och klockan på 92.40 satte Natasha Dowie sitt andra mål för säsongen och avgjorde matchen.

Linköping firade målet vilt.

– Att göra mål och höra visselpipan direkt efter var en fantastisk känsla. Som forward är det som en dröm, det är det man vill göra, säger Natasha Dowie.

Hur viktig var den här segern för er?

– Enormt. Linköping är mästare, och även om vi förlorat stora spelare så har vi en bra och hungrig trupp som vill lära. Det här var enormt viktiga poäng för att vi ska kunna fortsätta tävla om titeln i år.

”Kan inte ljuga om det”

Dowie, som själv haft det tufft med målskyttet, medger att laget haft det tufft genom den tunga perioden som varit, med knackiga resultat i ligan och förlust i cupfinalen.

– Det har varit väldigt tufft, jag kan inte dölja eller ljuga om det. Men vi har haft bra träningar med högt tempo och tagit små steg framåt. Nästa vecka måste vi ta större steg, vi kan inte släppa foten från pedalen. Det finns inga ursäkter nu.

Hammarby åkte i och med det snöpliga slutet på sin fjärde raka förlust.

– Vi har haft några förluster så det hade känts skönt med en poäng. Och när det händer i sista sekunderna, det ska inte få ske. Jag känner bara att luften går ur, säger målskytten Madeleine Tegström.

Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM