Antikrundan-experten om explosionen: ”Ser hemskt ut”

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

I natt detonerade en sprängladdning på Mariatorget i Stockholm.

På adressen bor bland andra Melodifestivalens producent Henric von Zweigbergk och förra ”Antikrundan”-experten Peter Pluntky.

– Hela trappan är havererad och det ser hemskt ut, säger Peter.

I natt detonerade någon form av sprängladdning i ett trapphus på Södermalm i Stockholm. Första larmet kom 03.27 och nu utreder polisen brottet som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Huset är beläget på Mariatorget, precis intill Hotell Rival som ägs av musikern Benny Andersson. På adressen bor flera kända personer, bland andra Melodifestivalens producent Henric von Zweigbergk och Peter Pluntky, tidigare profilerad leksaksexpert i SVT:s populära ”Antikrundan”.

1 av 3
Peter Pluntky.

”Trappen är havererad”

– Hela trappen är havererad. Jag har pratat med några grannar som hastigast, men det ser hemskt ut. Jag har bott här i trettio år och även skrivit en bok om huset, säger Peter till Aftonbladet.

Tv-profilen säger att han konstigt nog inte hörde något, men att han har massor av missade samtal och och sms från oroliga vänner.

– Jag bor i en väldigt stor lägenhet och jag har pansardörr så det är väl därför.

”Lite omtumlade”

Henric von Zweigbergk skrev i morse följande på Facebook:

”Med tanke på morgonens händelse i vår trapp. Vi mår bra men är lite omtumlade. Tack för all omtanke”.

Huset ägs av Svenska Akademien. Flera högt uppsatta personer inom Akademien bor på adressen. Bland andra ekonomichefen, it-chefen samt en tredje högt uppsatt chef.

ARTIKELN HANDLAR OM