Halfvarssons svar efter Northugs attack

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

RUKA. Petter Northug svingade vilt mot Viktor Thorn och Calle Halfvarsson efter andraplatsen i norska cupen. 

Nu slår svensken tillbaka med en ironisk passning. 

– Det Viktor sa i går stämmer ju, säger Halfvarsson. 

Petter Northug var långt efter på 15 kilometer under norska cupen i går och blev bland annat slagen av en åkare från Andorra. 

Det fick de svenska åkarna att reagera. 

Calle Halfvarsson sa bland annat att Northug ”får sikta in sig på att bli Andorras bästa åkare” och Viktor Thorn sa att norrmannens karriär är över. 

– Han skulle kanske ha lagt av för många år sedan. Men det är väl kul att han håller på, det är viktigt att så många som möjligt håller på i längdsporten. Den är ju inte så stor, sa Thorn till Sportbladet. 

Under lördagen fick Northug dock revansch när han var tvåa i norska cupens sprint. Efter glädjebeskedet gav han rejält svar på tal till de båda svenskarna. 
– Han (Halfvarsson) är en sorglig stackars åkare som aldrig kommer att lyckas. Jag unnar honom allt gott, men skidåkare... det var fel yrke, sa han bland annat till VG.

”Tyckte det var roligt”

Viktor Thorn sa sig Northug dock inte känna till. 

– Nej, jag har inte koll. Viktor Thorn låter som en clown i en biroll i Solsidan.

Calle Halfvarsson ler bara när Petter Northugs kritik kommer på tal efter världscupsprinten i Ruka. Samtidigt tog han lagkamraten Thorn i försvar och skickade tillbaka en ironisk passning till Northug. 

– Jag tyckte att det var roligt det Viktor sa i går faktiskt. Det stämmer ju. Det är en ganska liten sport och det är bra om alla inte slutar och att man kan fortsätta några år till även fast det går dåligt, säger Halfvarsson. 

 
LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

Publicerad:

LÄS VIDARE