Norling: ”Vi har idéer”

avIbraheem Alsalman

14 poäng efter sex spelade matcher förra säsongen.

I år har AIK åtta poäng på lika många matcher.

– Det är klart något vi behöver ta på allvar. Det är mitt jobb att få ut mer ur spelartruppen, säger Rikard Norling.

Tung 3–0-förlust senast borta mot IFK Göteborg.

Nu är det dags för AIK och Rikard Norling att blicka framåt.

På lördag ställs de mot nykomlingen AFC Eskilstuna på Friends Arena.

– Veckan har varit hanterbar. Vi kommer från en tuff upplevelse i Göteborg och i en perfekt värld ska inte det ske, men nu har det hänt och vi måste hantera det, säger 47-åringen.

”Det är mitt jobb”

Rikard Norling har valt att kasta om i startformationen. Och största frågetecknet är kanske om det blir tre- eller fyrabackslinje.

– Jag har bestämt mig hur vi ska köra. Det är ju därför träningarna finns. Men det får ni vänta tills i morgon för att få veta, säger Norling.

Efter sex omgångar förra året hade AIK 14 poäng och två insläppa mål. Den här säsongen, och efter lika många omgångar, har ”Gnaget” åtta poäng och släppt in sex.

– Det är klart att sånt behövs analyseras och det är en skillnad som vi måste ta på allvar. Det är lätt att när man ser denna statistik så riskerar man att gå in på det så att det blir en kritik både på den ena och den andra. Men vi kollar på det och vi har idéer och de jobbar vi på. I grunden är det mitt jobb att få ut mer ur spelartruppen, säger AIK-tränaren.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Norling under den tunga förlustmatchen på Ullevi mot IFK Göteborg

Vill inte spekulera

AFC och AIK har redan mötts, men då var det i cupen, och matchen slutade i en förlust för Solnalaget efter straffar.

– Mycket är ändå sig likt från den matchen. Det är i princip inga nya spelare varken här eller i AFC. Men nu har de gått tre matcher utan vinst och de kommer hit med egenskapen att de har spelat oavgjort mot oss tidigare, säger Norling.

Om inte AIK vinner i morgon, är det kris då?

– Jag vet inte ... det blir på ett sätt så att jag börjar spekulera i något som är negativt. Jag gillar inte det, försöker fokusera på det som är positivt, säger Rikard Norling.

AIK-tränaren meddelar också att nyförvärvet Kolbeinn Sigthorsson är med i matchtruppen för första gången den här säsongen. Samtidigt finns det frågetecken kring Rasmus Lindqvist.