Döp en kackerlacka efter ditt ex – och mata den till en surikat

Av: Hanna Lindqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Snart är dagen här då luften fylls av kärlek och sociala medier svämmar över av pussbilder. Inget för dig? Oroa dig inte! Ta chansen och döp en kackerlacka efter ditt ex – och få den uppäten.

På El Paso-zoo i Texas ges återigen möjligheten för krossade hjärtan och hämndlystna själar att döpa en kackerlacka efter ett ex – i ”Quit bugging me”.

Insekten, som namngivets, matas sedan till hungriga djur. I fjol kunde även den som ville se hur den nydöpta kackerlackan förtärdes live genom en Facebook-sändning.

Den som vill ventilera hjärtesorg ifred kan känna sig trygg då alla inskickade namn självklart är anonyma.

Kackerlackorna är av arten väsande kackerlacka – en av världens största kackerlackor som kan bli upp till åtta centimeter långa. Väsande kackerlacka finns i vilt tillstånd enbart på Madagaskar.

Nu får även ett annat välkänt djur kackerlackan på tallriken

När du skickar in ett namn kan du samtidigt välja att lämna en donation till djurparken. I år är det alla möjliga djur som matas. Allt från surikat och apa – till människa.

Det är direktören Joe Montisano som lovat att också äta en kackerlacka för varje 1000 dollar som samlas in. Redan nu är antalet uppe i sju antennförsedda insekter.

Med start på alla hjärtans dag blir djuren matade med namngivna kackerlackor och pågår till den 16 februari. Tycker du att det låter det som en dröm? Döp din kackerlacka här.

Publicerad:

LÄS VIDARE