Körde rattfull genom rondell – skyller på mystisk ”Snapchat”-man

Av: Felix Blom

Publicerad:

Han skulle bara köpa cigaretter. Istället slutade det med ett fängelsestraff.

En mystisk svarttaxiförare ska ha lämnar den nu dömde i sticket och flytt från polisen.

Arkivbild.
Foto: Kallestad, Gorm / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild.

Den 43-årige mannen från Uppsala län hade en kväll i januari förra året hemmafest då röksuget föll på. Men eftersom både han och alla hans vänner druckit starköl var det ingen som fick köra de fyra kilometer till bensinmacken i närheten. Hans styvdotter uppger i förhör att hon då ska, genom sociala medier, kommit i kontakt med en grupp privatpersoner som erbjuder svarttaxi under kvällar och helger. Som skulle hjälpa dem med körningen.

Försvann ut

Inom kort ska en person ha kommit för att hjälpa mannen och hans styvdotter att köra till bensinstationen. De bägge säger i förhör att de på vägen mötte en polisbil som valde att följa efter dem. Väl framme vid macken ska föraren ha stannat, sagt att han inte haft något körkort för att sen försvinna ut genom passagerarsidan och bakom ett hörn på bensinmacken. Bara ett ögonblick senare kommer polisen och upptäcker då 43-åringen i passagerarsätet som grips för rattfylla med ungefär 2 promille i blodet.

Fängelse för fylla

I förhör har varken 43-åringen eller hans styvdotter kunnat uppge någon information om den mystiske mannen från ”Snapchat”. Att de inte kunnat uppvisa någon kontakt eller signalement på mannen förefaller sig för tingsrätten som slående och inte särskilt trovärdigt.

Att det ska ha funnits någon mystisk man från sociala medier i bilen tror inte åklagare. Som också fick medhåll på den fronten från Uppsalas tingsrätt under onsdagen. De anser att 43-åringen framfört fordonet själv med uppsåt till brott. Mannen döms till en månads fängelse för grov rattfylla.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN