”Längtar tills den dagen kommer...”

Oskar Lindblom nominerad till fint pris

Av: Andreas Käck

Publicerad:

HOCKEY

Tre svenska NHL-spelare har nominerats till det ärofyllda priset ”Bill Masterton Memorial Trophy”.

En av dem är cancerdrabbade Oskar Lindblom.

– Jag är rörd över allt stöd, säger 23-åringen i ett uttalande.

”Bill Masterton Memorial Trophy” delas ut till den spelare som ”bäst exemplifierar sportsmannaanda och engagemang till ishockeyn”. Varje lag nominerar varsin kandidat. Förra året gick priset till svenske målvaken Robin Lehner som valde att berätta om sin kamp mot mental ohälsa och missbruk. Och även i år kan hederspriset gå till en svensk.

Tre blågula stjärnor är nominerade:

Henrik Lundqvist (New York Rangers), Jacob Markström (Vancouver Canucks) och Oskar Lindblom (Philadelphia Flyers).

”Jag längtar”

I vintras drabbades Lindblom av en sällsynt form av skelettcancer. I slutet av april lät klubbens assisterande general manager Brent Flahr hälsa att 23-åringen genomgår de sista behandlingarna och att ”det ser ljust ut”.

I samband med nomineringen till ”Bill Masterton Memorial Trophy” uttalar sig nu Lindblom själv.

– Den gångna säsongen har varit en tuff sådan, helt klart. Men stödet jag fått från min familj, min flickvän, mina lagkamrater, Flyers organisation och supportrarna har hjälpt mig enormt mycket och inspirerat mig under den här tiden. Jag längtar efter den dag jag kan vara tillbaka på isen, säger Lindblom i ett uttalande.

”Känner stödet”

Hans sjukdom har berört många inom hockeyfamiljen. Många har uttryckt sitt stöd, så även spelare och supportrar från andra lag som ibland burit tröjor med trycket ”#OskarStrong”.

– Det berörde mig väldigt mycket att se hur många människor som, oavsett om de hejar på Flyers eller ett annat lag, bar de tröjorna. Jag forsätter att känna ert stöd, säger Oskar Lindblom.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!