Mejla

Carl Wangle

Wangle: ”Det är en ny klasshäst på V75...”

En ny stjärna visade upp sig.

Jag tror Björn Goop har en klasshäst i Giant Shadow.

Intrycket vid segern var bländande och hästen vann skrattretande enkelt.

V75 hade flyttat upp till norr igen och Skellefteå stod som värd.

Då fick publik och spelare se en ny bekantskap.

Giant Shadow, som kom till start med fem raka segrar, imponerade på nytt.

Trots sämsta möjliga läge vann hästen enkelt. Och det märks på Björn Goop som tränar att detta är något riktigt spännande han fått in i träning.

Ni som lyssnar på Björnkollen kunde nog spika hästen utan att vara allt för oroliga.

I övrigt blev det stor dramatik i kallblodsloppet. Det såg mycket skumt ut när Art Kjarvald galopperade. Magnus A Djuse får ta på sig den galoppen, väl?

Carmine Am debuterade på V75 i regi Timo Nurmos och blev såklart en stor snackis.

Hur det slutade? Ulf Ohlsson fick enkelt överta ledningen efter en mycket säker start. Sedan tröttnade hästen totalt efter att Ulf Ohlsson hållit tempot uppe. Nja, det var tråkigt att se. Travet flyter inte fortsatt och hästen schabblade rejält när farten skruvades upp.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

Giant Shadow: Jag var faktiskt inne på att gardera hästen när det var spår 8 över kort distans. Det luktade strul lång väg. Men efter uppvärmningen ändrade jag mig. WOW, vilket intryck. Det var som en annan ras visade upp sig för klassen. Spiken var ett faktum och hästen var ju grym. Snacka om att jogga till seger. Hur bra är den här hästen egentligen? Sex raka segrar nu och det är läge för fler segrar på V75 framöver.

Eder Bob: Var det ett rejält snack om inför loppet och hästen skulle tävla med jänkarvagn för första gången på mycket länge. Det blev ett rivigt lopp och Eder Bob fick vinna den tunga vägen efter att Magnus A Djuse självmant valt dödens sista varvet. Eder Bob var riktigt bra och höll ifrån sig Antonio Trot hela upploppet ner. Välförtjänt seger minst sagt.

Macceleria: Höll ledningen men fick tuff press loppet igenom. Trots det höll Robert Berghs häst från start till mål och sträckte på sig rejält. Bra insats och det här är en häst som duger gott på V75 i högre klasser. Med sin styrka och startsnabbhet kommer Bergh få mycket nytta av den här hästen.

Gossip’s Lord: Tomas Pettersson satte allt på ett kort och körde offensivt till ledningen. Såg slagen ut i sista kurvan men kom tillbaka start, kontrade emot favoriten och tog sin andra seger i karriären. Snacka om att hästen var rejält i ordning för dagen och gjorde ett topplopp.

Walkie Talkie: Hade sämsta läget men fick ett bra lopp och visade prov på sin kapacitet. Hästen är rejält härdad och har tampats lång tid nu på V75 utan att sätta pricken över i:et. Men nu kom segern och det var enkelt. Per Linderoth var riktigt nöjd och segern var minst sagt välförtjänt.

Art Kjarvald: Fick bestämma tempot i ledningen men galopperade tillslut kort före mål. Det var en chock för många spelare och det fick bli minusrutan efter den missen.

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75