”Kommer vara sorgligt för Hammarbys fans”

MFF Support om Zlatans Hammarby-köp: Han är desillusionerad

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic blir delägare i Hammarby fotboll.

Då tycker MFF Support synd om Bajens supportrar.

– Jag tror inte de är glada, säger supporterklubbens vice ordförande Kaveh Hosseinpour.

Zlatan Ibrahimovic inledde sin professionella karriär i Malmö FF innan han tog språnget ut i den stora fotbollsvärlden. Men när 38-åringen nu återvänder till svensk fotboll gör han det, som Sportbladet kunde avslöja på onsdagen, med en grönvit tröja i händerna som ny delägare i Hammarby fotboll.

Något Malmö FF var helt ovetandes om.

”Han är desillusionerad”

Kaveh Hosseinpour, vice ordförande i MFF Support, menar att det ändå var länge sedan Ibrahimovic spelade ut sin roll som en MFF-symbol.

– Det har gått många, många år sedan Zlatan var förebilden för de unga som kommer upp i Malmö. Det finns inte en enda ung Malmö-kille som kommer upp och vill bli LA Galaxys nye anfallare, utan de tänker att de ska bli som Messi, Ronaldo, Neymar eller som Markus Rosenberg, säger Hosseinpour.

Zlatan säger i intervjun med oss att han ”vet att folket i Malmö inte kommer bli besvikna” nu. Vad säger ni om det?

– Det är skrattretande. Han är desillusionerad. Han lever i en annan verklighet om han tror det.

”Sorgligt för Hammarbys supportrar”

Är ni besvikna?

– Det är ett tag sedan han kändes aktuell överhuvudtaget. Nu var det statyn för några veckor sedan men utöver det har han inte varit i fokus för oss på ett tag. Det låter kanske lite konstigt men när man haft någon annan som burit fanan så högt som Rosenberg gjort så försvinner tankarna på Zlatan lite. Hans återkomst har diskuterats mindre och mindre för varje år som gått och jag tycker känslan är att Zlatan betytt mindre och mindre för människor och supportrar med tiden.

Hur blir det att se honom på Hammarbys hedersläktare?

– Det kommer vara sorgligt för Hammarbys supportrar som får en privatperson som går in som ägare. Jag tror inte att de är glada. Skulle vi se honom där blir det bara motivation att sjunga extra högt när vi spelar där så att vi visar honom att han är helt snett ute i sitt val med vilken förening han ska göra störst i Skandinavien. MFF är störst just nu och kommer förbli det oavsett vad Zlatan gör i Hammarby.

Foto: Privat
Kaveh Hosseinpour.

PODD Zlatans imperium - vad vill han med sina investeringar?

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Zlatans investering i Hammarby och hans roll på börsmarknaden.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM