”Det är ett bevis på att det har gått rätt bra”

Christoffer Eriksson, 32, är två segrar från att bli medlem i Tusenklubben

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Christoffer Eriksson är nära Tusenklubben
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Christoffer Eriksson är nära Tusenklubben

Christoffer Eriksson, 32, står på 998 kusksegrar.

Det saknas därmed bara två kusksegrar till Tusenklubben.

– Det är ett bevis på att det har gått rätt bra, säger Christoffer Eriksson.

Hittills är det 98 travkuskar i Sverige som genom sina aktiva karriärer har nått milstolpen 1 000 kusksegrar och därmed blivit medlemmar i Tusenklubben.

Den 99:e medlemmen i Tusenklubben ser ut att bli Jägersros Christoffer Eriksson.

32-årige proffstränaren står i skrivande stund på 998 kusksegrar och kan ta den tusende kusksegern redan under tisdagskvällen på hemmabanan Jägersro.

”Det är nog det största”

Christoffer Eriksson har av det svenska travförbundet Svensk Travsport fått vetskap om att det nu är nära att han blir medlem i Tusenklubben.

– Normalt är inte det här någonting man går runt och tänker på, men sedan man fick veta att det är nära är det klart man ägnar en tanke åt det, framför allt nu när det kommer närmare och närmare, säger Christoffer Eriksson.

Hur värderar du att bli medlem i Tusenklubben?

– Det är ett bevis på att det gått bra, det är trots allt inte så många som når 1 000 kusksegrar och att jag skulle bli medlem 99 genom tiderna visar hur svårt det är, jag är dessutom inte så gammal heller då jag bara är 32 år. Det är alltid något man drömmer om när man växer upp, att vinna så mycket lopp och så stora lopp som möjligt. När man är mitt i det så tänker man inte så mycket på det, då flyter det bara på, men när man är nära så ägnar man det både en och två tankar.

Vilka kusksegrar håller du högst, hittills i din karriär?

– Jag har vunnit ganska så många storlopp, men jag får väl säga VM-loppet med Twister Bi, det är nog det största både penningmässigt och allt runt omkring, sedan tycker jag väl att SprinterMästaren när jag vann med Diamanten är ett sådant lopp man verkligen kommer ihåg.

”Det som driver mig”

Nu har du snart nått en milstolpe, hur många till vill du nå?

– Det vet jag inte, men man vill så klart alltid vinna så mycket som möjligt och det kommer inte att stanna här. Det är bara köra vidare och vinna fler lopp och fler stora lopp, och det är ju det som driver en och som hela tiden är målsättningen.

Under tisdagskvällen på hemmabanan Jägersro kör Christoffer Eriksson tre hästar, den tusende kusksegern kan alltså nås redan under tisdagskvällen.

– Jag har två egna hästar som är i fin författning så helt omöjligt att det sker redan i kväll är det inte, men jag tror det sker den här veckan i varje fall.

”Då kan han överraska”

Om Eriksson inte blir medlem i Tusenklubben redan under tisdagskvällen har han en ny chans i Kalmar under onsdagen, på Åby under torsdagen och sedan flera chanser på Axevalla på lördag i samband med V75. Där har Eriksson fyra styrningar på V75, bland annat egentränade Ingo och Ipomea.

– Ingo går bra lopp hela tiden, han fick rätt tufft lopp senast i V75-finalerna så det är inte så mycket att säga om att han bara blev fyra, jag tyckte han gick rätt bra. Nu går han upp en klass och fick dessutom ett ganska så dåligt spår så han får växa in i klassen lite och där ligger jag lågt. Ipomea är en talangfull häst som kan springa riktigt fort de dagar hon själv vill, och hon kan absolut vinna ett sådant här lopp, det är ett rätt lopp och viljan som behövs för hennes del. Hon är så snabb så man oftast tar ledningen med henne men hon går som allra bäst bakifrån.

Eriksson kör också Micro Vick åt Emma Holmquist och Stoletheshow åt Marcus Lindgren.

– Micro Vick fick jag aldrig riktigt iväg från början senast, sedan gick hon ganska bra i skymundan till slut så formen är nog fortsatt bra där. Vi fick lite bättre läge nu och normalt sitter vi bättre till den här gången och då duger hon bra. Stoletheshow har känts formstark i de två senaste starterna och även om det inte var det värsta motståndet senast så vann han på bra vis. Distansen har han inget emot och skulle han få rätt lopp kan han nog överraska, säger Christoffer Eriksson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN