Hyllade fjärdedomaren – fick straff mot sig direkt

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Örebros tränare Axel Kjäll hyllade, något oväntat, fjärdedomaren Patrik Eriksson inför match.

Spola fram två minuter: Patrik Eriksson räddar huvuddomaren Stefan Johannesson från en jätteblunder och tar beslut om straff – till Djurgården.

Örebro har inget att spela för i kvällens match mot guldjagande Djurgården.

Men inför matchen försökte ändå Axel Kjäll leta ljusglimtar. Som att unga spelare får rutin, erfarenhet från stora matcher – och att Örebro faktiskt står i centrum av det allsvenska intresset.

– Det är till och med så att vi får äran att ha en elitdomare som fjärdedomare, det är inte vi i Örebro vana vid, konstaterade Kjäll syrligt i C More.

Gick åt rätt håll

Men i bland ska man vara försiktig vad man önskar sig.

Knappt en och en halv minut in i matchen stormade Haris Radetinac fram längs högerkanten och slog ett inlägg som tog tydligt på Kevin Wrights utsträckta hand. Men Stefan Johannesson missade det, det gjorde även hans assisterande domare. Men precis när spelet var på väg att sättas i gång igen vände Stefan Johannesson sig mot fjärdedomaren Patrik Eriksson – som var tydlig med sitt besked: det är straff.

Och straff blev det. Fredrik Ulvestad placerade den till vänster och även om Oskar Jansson gick åt rätt håll gick bollen in till 1–0.

Straffsituationen som alla domare – utom fjärdedomaren – missade.
Foto: C MORE
Straffsituationen som alla domare – utom fjärdedomaren – missade.
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE