Gamla stan

Medieprofilen släppt

avLinda Hjertén

Medieprofilen misstänktes för att ha skjutit ner två personer i Gamla stan.

Men nu har han släppts på fri fot.

– Misstankarna har försvagats.

Mannen släpptes klockan 17:30.

– Det stämmer, säger Petra Sjölander, informationsansvarig på Citypolisen.

– Misstankarna har försvagats så pass mycket att det inte fanns skäl att ha honom kvar, men han finns med i utredningen fortfarande.

Söker vittnen

Sjölander säger att polisen nu fortsätter att jobba på bred front för att hitta gärningsmannen bakom den brutala skottlossningen i går. Ingen ny person är ännu gripen eller delgiven misstanke.

– Vi söker fortfarande vittnesuppgifter från platsen, säger hon.

Kan avföras helt

Medieprofilens advokat Björn Hurtig säger att hans klients frisläppande är en tydlig indikation på att han snart kommer att avföras helt från utredningen.

– Hade man trott på misstankarna hade man inte släppt honom fri, säger han.

Hur mår din klient?

– Han verkar må ganska bra efter omständigheterna. Det här har varit en traumatisk upplevelse, men han ger trots det ett samlat intryck.

Anhölls i går

Den kände medieprofilen anhölls i går kväll misstänkt för två mordförsök i Gamla Stan.

En greve i 40-årsåldern och hans sambo sköts strax innan halv sex på kvällen brutalt ned med flera skott vid Storkyrkoskolan i Gamla stan.

Skolbarn blev vittne till hur greven sköts i huvudet och bålen och skadades allvarligt. Kvinnan sköts i munnen och halsen men kunde trots sina skador själv larma polisen.

Försvann på gul moped

Efter skottdramat flydde den misstänkte gärningsmannen på en klargul moped eller motorcykel. Under flera timmar letade polisen efter honom med flera patruller och polishelikopter. Vid halv nio på kvällen ledde spåren till medieprofilen som greps och anhölls.

Men själv har medieprofilen nekat till brott och presenterat ett alibi för tidpunkten, och polisen sa tidigare i dag att de uppgifter han lämnat verkade stämma.

Polisen vill fortfarande hitta mannen på den klargula mopeden. Man är övertygad om att den mannen är förövaren bakom det dubbla mordförsöket.

Den skjutna mannen och kvinnan har just nu polisbevakning eftersom det anses finnas en hotbild mot dem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gamla stan