Twittrade ihop hjärta

Av: Sofia Ström

Publicerad:
Uppdaterad:

Kändistwittrare hjälper Eric med hjärttransplantation

1 av 3 | Foto: ROBIN NORDLUND
Trent Reznor på Hultsfredsfestivalen 2005.

Amerikanske Eric De La Cruz behöver ett nytt hjärta – nu.

Men försäkringen täcker inte den typen av operationer.

Med hjälp av rockstjärnan Trent Reznor och Twitter ser det ut att lösa sig.

Hjärtsjuke Eric De La Cruz är i desperat behov av en hjärttransplantation – men byråkrati och ekonomi håller på att ta hans liv.

De La Cruz bor i den amerikanska delstaten Nevada, och där ingår inte hjärtransplantationer för de patienter som endast har den allmänna försäkringen Medicaid.

Så Eric måste betala själv – en kostnad på flera miljoner kronor. Pengar han inte har.

Över 6,5 miljoner

Men Erics syster, före detta CNN-ankaret Veronica De La Cruz, är inte typen som lägger sig ner och gråter när livet erbjuder citroner. Hon agerar.

Hon skrev ett brev till Erics stora idol, Trent Reznor i bandet Nine Inch Nails, och förklarade situation. Även han agerade direkt.

Genom att via Twitter sälja platsbiljetter till soundcheck, middag med bandet och Vip-biljetter till bandets sista konsert, så har Rezor fått ihop 6,5 miljoner kronor på bara några dagar.

Men Reznor tycker inte att aktionen är mycket att orda om.

– Den verkliga hjälten här är Veronica, twittrade han i går.

Eric allt sjukare

Nu finns alltså pengarna, men Erics hälsa försämras allt mer. Han står på operationslistan, men nu är det bråttom att hitta en donator.

Hans syster fortsätter att twittra och rapporterar från sjukhuset: "Noelle, Erics ex, körde hit i dag från Vegas. När hon kom sa jag åt henne att inte gråta när hon gick in till honom, för jag vill inte skärra honom. Jag varnade henne för att han har en miljon slangar etc som går in och ut i honom och att han är så uppkopplad på en massa maskiner så att han inte kan prata", twittrade hon i går.

"Jag måste komma ihåg att sluta använda svart mascara".

Publicerad: