Oliver Ekman-Larsson

Bekräftar nu hans nya superkontrakt

Svensken: ”En underbar dag”

avAndreas Käck

Foto: Ross D. Franklin / TT / NTB Scanpix

Nu är det bekräftat.

Oliver Ekman Larsson får ett monsterkontrakt värt totalt 590 miljoner kronor.

– Det här är en underbar dag för mig och mig familj, säger den svenske stjärnbacken.

Uppgifterna om Ekman Larssons nya kontrakt kom redan under hockey-VM i mitten av maj. 26-åringen gick också själv ut och bekräftade att han avser att stanna i Arizona.

Men det är först nu kontraktet är officiellt och påskrivet.

”Överlyckliga”

”OEL” får ett åttaårskontrakt med en caphit (lönetaksträff) på 8,25 miljoner dollar. Det totala värdet är således 66 miljoner dollar, vilket motsvarar 590 miljoner kronor med dagens växelkurs.

– Vi är överlyckliga över att Oliver väljer att stanna. Han är en fantastisk spelare och vi är övertygade om att han kan leda det här laget framåt när vi nu ska försöka ta nästa steg, säger Arizona Coyotes ägare Andrew Barroway till klubbens hemsida.

Ekman Larsson själv:

– Det här är en underbar dag för mig och min familj. Jag har alltid älskat att spela och bo i Arizona. Det är här jag vill vara. Jag skrev på kontraktet för att jag tror på vårt lag, jag tror på våra fans, på vår organisation och det är med den här klubben jag vill vinna saker.

Rödin till Ducks

Utöver offentliggörandet av Oliver Ekman Larssons nya kontrakt sker även en mängd stora övervångar i NHL.

Den största? Att John Tavares lämnar New York Islanders efter nio säsonger i klubben för spel i Toronto Maple Leafs.

Vi kan även konstatera att förre Brynäs-spelaren Anton Rödin, 27, får en ny chans i NHL. Han har skrivit på ett kontrakt med Anaheim Ducks.

Dessutom står det klart att 17-årige Adam Boqvist – också han från Brynäs – redan nu ska testa lyckan i Nordamerika. Han har skrivit på ett treårigt ”entry level”-kontrakt med Chicago Blackhawks, som draftade honom i förstarundan, som åttonde spelare totalt, häromveckan.

ARTIKELN HANDLAR OM