Eurovision-vinnaren kommer till Stockholm

Israeliska Netta spelar på Berns i samband med Pride

avTorbjörn Ek

Eurovision-vinnaren kommer till Stockholm i sommar.

Netta spelar på Berns under Pridefestivalen i augusti.

– Det känns jättekul att vi har lyckats boka henne, säger klubbentreprenören Navid Kabiri.

Hon vann Eurovision song contest med låten ”Toy”. Nu står det klart att Netta Barzilai, 25, kommer till Stockholm för en spelning i augusti i samband med Pride-festivalen.

Onsdag 1 augusti, samma dag som festivalen öppnar, ställer hon sig på klubbscenen på Berns under en av Pridefestivalens alla nattklubbsfester.

– Det känns jättekul att vi har lyckats boka henne, säger Clean Groups Navid Kabiri som arrangerar fem olika fester på Berns under Pridefestivalen.

Foto: Peter Wixtr�m / AFTONBLADET / 85326
Netta under Eurovision song contest-finalen.

Gästartister från ”RuPauls dragrace”

– Vi tog kontakt för att boka in Netta redan före Eurovision och nu när hon vann känns det ännu större att att hon kommer till den första av våra fester på Berns under Pride. Vi kommer att ha olika gästartister varje kväll och bland annat kommer flera av deltagarna från ”RuPauls dragrace” också.

Netta var publikens favorit och kunde i maj hämta hem Israels fjärde seger i Eurovision med sin Metoo-inspirerade låt där hon bland annat kacklar som en kyckling och sjunger textraden ”You stupid boy, I’m not your toy”.

– Jag funderade över nån form av kul ljud som låter som rädsla och så kom jag på kyckling. Han är en kyckling, kom igen, har hon tidigare sagt till Nöjesbladet.

Sedan tidigare är det klart att även årets Eurovision-tvåa, Cyperns Eleni Foureira, 31, kommer till Stockholm Pride. Torsdag 2 augusti står hon på scenen i Prideparken under den numera klassiska schlagerkvällen.

ARTIKELN HANDLAR OM