Räddade av jätteclutch: ”Oj, oj, oj vad snyggt!”

avSebastian Parkkila

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholmslaget var på väg mot en upphämtning.

Men då stod Fguru-spelaren Emilio för kvällens stora höjdpunkt – ensam mot tre.

– Oj, oj, oj vad snyggt! Om det är något som kan ge självförtroende, utbrast Fabian ”Blomstar” Åkermark i Sportbladet sändning.

I kvällens första direktsända match på Sportbladet så bjöds tittarna på ett storstadsmöte när Göteborgslaget Fguru ställdes mot Spinboat från Stockholm.

Fguru hade fördelen av att börja på den starka CT-sidan på kartan Nuke, och i halvtid hade laget skaffat sig en 12–3-ledning. Detta trots att laget tvingades använda sin coach Robert ”Limetec” Karlsson som spelare.

Spinboat vann däremot pistolrundan som försvarande lag och fick en chans att ta sig tillbaka in i matchen. Laget tog sig också så nära som 7–12, men tack vare en jätteclutch av Fguru-spelaren Joel ”Emilio” Mako så tog det stopp där.

”Oj, oj, oj!”

Kvar en mot tre eliminerade han den första CT-spelaren tack vare en fakeplant. Den andra lyckades han ta ner med en otrolig 180-gradersvändning när motståndarspelaren misslyckades helt med sina skott. Sedan avslutade han sitt hattrick med ett snyggt hs.

– Oj, oj, oj vad snyggt! Om det är något som kan ge självförtroende och få momentum att skifta så är det det där, sa Fabian ”Blomstar” Åkermark i sändningen.

Matchen slutade 16–11 Fguru.

▪▪▪

Den senare matchen spelades mellan topplaget Vinkelparty från Gävle och Bollnäslaget Norrlands Guld som ännu inte tagit en seger i elitserien.

Men det var Norrlands Guld som chockade direkt, trots en jättemiss där Vinkelparty-spelaren Laxlina lyckades med en ninja defuse. Men som T på Nuke tog laget från Bollnäs ändå nio rundor.

Matchen blev sedan ett jämnt drama i den andra halvleken hela vägen fram till ställningen 14–14.

Men Vinkelparty höll för favorittrycket och vann till slut med 16–14 – och tar över serieledningen i elitserien.

Detta på grund av att Finalboss (Karlskoga) vann mot tidigare serieledande laget Lilmix (Göteborg) med 16–10 tidigare på kvällen.

TABELLEN:

► Häng med oss i sociala medier:

Facebook

Instagram

Twitter

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM