New Yorks bästa shopping

Ska man åka på en ren shoppingsemester finns det få städer i världen som kan mäta sig med New York. Här går att köpa allt som någon är villig att betala för. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

New York är en stad där du skulle kunna tillbringa en hel vecka med att bara gå i olika affärer – och ändå inte ha lyckats avverka mer än ett kvarter. Utbudet är enormt och här finns något för alla smaker, oavsett om du är en shopoholic eller om du bara öppnar plånboken för den där alldeles speciella prylen.

Lyxiga designerbutiker, outletaffärer, second hand, boutiquer med originella trendplagg, street wear, klassiskt, stilrent... Vilken klädstil du än är ute efter, så finns det en affär för dig. Eller mer sannolikt – inte en, utan en hel rad.

Och är inte kläder din grej, så saknas förstås inte alternativ. Vad sägs om musikaffärer med personal lika insnöad på ämnet som i filmen High Fidelity, elektronikbutiker där man kan testa varenda liten pryl, eller leksaksbutiker som är lika roliga att besöka som nöjesparker?

Journalisten Lotta Zachrisson, sedan några år bosatt i New York, har gjort ännu en shoppingrunda i sin hemstad och delar med sig av sina bästa tips i den här uppdaterade shoppingguiden.

Några av rubrikerna i guiden:

  Planera & packa

  Hitta rätt storlek

  Ta dig runt

  Uptown och downtown

  Kända varuhus

  Trendiga kedjor

  Outlet

  Billigare finmärken

  Vintage

  Fynda second hand

  Skor

  Williamsburg

  Smink & accessoarer

  Böcker, musik och elektronik

  För barn

Reseguiden till New York shopping består av 24 A5-sidor och publicerades i april 2012.

Alla med Plus laddar förstås ner guiden utan kostnad!

ARTIKELN HANDLAR OM