Sköna räddningar när NY Rangers vann

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Efter tre raka - varav två mycket kännbara - förluster vände det till slut för målvakten Henrik Lundqvist och hans NY Rangers i NHL-matchen mot Carolina.

Särskilt många mål blev det visserligen inte, hemmalaget vann med 2-1 efter straffläggning. Men efter att Lundqvist tidigare i veckan släppt in sex mål två matcher i rad, blev hans 29 räddningar av de 30 skotten en tydlig styrkedemonstration. Dessutom tog han samtliga straffar.

Desto mer målrikt blev det när Washington slog New Jersey med 6-2. Det blev ett svenskt hattrick genom mål av Marcus Johansson, Nicklas Bäckström och rookien André Burakovsky.

– Det händer inte så ofta att alla svenskarna i laget gör mål i samma match så det var väldigt roligt, säger Bäckström till aftonbladet.se.

Särskilt glad är han över 19-årige Burakovsky, som gjort poäng i alla fyra NHL-matcher som han spelat.

– Det är en väldigt begåvad hockeyspelare och det är väldigt kul att han fått den här starten för det ger självförtroende, berömmer Bäckström.

Pittsburghforwarden Pascal Dupuis skadades när han tacklades omkull samtidigt som lagkamraten Kris Letang sköt ett slagskott som träffade honom i huvudet. Dupuis förlorade tillfälligt känseln i ena armen, men gjorde tummen upp när han lämnade isen på bår.

TT

Publicerad: