Publicerad:
Uppdaterad:

Kronberg långt efter

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Notiser från DN-galan

Kronberg visar svag form

Robert Kronberg var långt efter de bästa på 110 meter häck. Han var näst sist i fältet på måttliga tiden 13,71.

– Jag tränar tungt just nu, men jag hade ändå hoppats på någon tiondel bättre tid. Som det känns just nu får jag slåss för att gå till EM-final, sade Kronberg till Radiosporten efter loppet.

Amerikanen Aries Merritt vann på 13,17 före letten Stanislav Olijars (13,43). Loppets andre svenske, Joachim Blascke, var sist och kom in på en tid över 14 sekunder och kvalade därmed inte in till EM. (TT)

Wissman sexa

200-meterslöparen Johan Wissman är ett av de svenska medaljhoppen under EM i Göteborg. Men under tisdagens DN-gala var han en bit från toppformen. Wissman slutade sexa på 20,79, drygt tre tiondelar över sitt eget svenska rekord. Amerikanen Wallace Spearmon vann på 20,08. (TT)

Tappade pinnen

Sveriges stafettdamer har en god chans att nå final på 4x100 meter under EM, men då får de inte göra som på tisdagen. Första växlingen mellan Susanna Kallur och Carolina Klüft gick bra, men när Klüft skulle lämna pinnen vidare till längdkollegan Daniela Lincoln-Saavedra så föll den till marken. Slutsträckans Emma Rienas fick därmed inte löpa en meter. I stafettlaget till EM finns även Jenny Kallur och Emma Green, som enligt de preliminära planerna ska springa med Klüft och Susanna Kallur i finallaget. Tisdagens stafett vanns av ett amerikanskt kombinationslag på fina tiden 42,98. (TT)

Världsrekord för 40-åringar

Jan Zelezny visade att han fortfarande kan kasta spjut. Tjecken, född 1966, kastade på tisdagens hela 85,08 vilket är världsrekord för 40-åringar. Men Zelezny var inte bäst i spjuttävlingen, norske Andreas Thorkildsen vräkte iväg spjutet 89,78 och raderade ut det banrekord som en gång också var världsrekord – britten Steve Backleys 89,58 från 1990. Svenske Magnus Arvidsson var fyra i tävlingen på 80,27. (TT).

Diamant för Simpson

Jamaicanskan Sherone Simpson får lämna Sverige med en diamant. Årets världsetta vann på 22,00, två hundradelar snabbare än Irina Privalovas tolv år gamla stadionrekord. (TT)

Nordiskt rekord av Mattias Sunneborn

Före detta längdhopparen Mattias Sunneborn fortsätter att samla på veteranrekord. I DN-galans C-heat sprang Sunneborn, som fyller 36 år i september, 400 meter på 47,86 – 26 hundradelar bättre än Sunneborns tidigare nordiska rekord i M35-klassen. I B-heatet förbättrade Spårvägens Thomas Nikitin sitt svenska årsbästa och personbästa till 46,78. (TT)

Personligt rekord av Dirshe

Rizak Dirshe har den här säsongen gått upp från 800 till 1500 meter, och verkar ha hittat rätt. MAI-löparen slutade i och för sig bara åtta i DN-galans B-heat, men tiden 3.38,47 är den bästa som en svensk noterat på distansen på tio år. Dirshes, vars tidigare ”pers” var 3.39,11, är nu sjunde svensk genom tiderna på 1500 meter. Även B-heatets andra svensk, Joel Bodén, satte nytt personligt rekord. Med 3.40,04 pressade han sitt personbästa med 91 hundradelar. Både Dirshe och Bodén har klarat kvalgränsen till EM i Göteborg. (TT)

Toplopp av Defar

Etiopiskan Meseret Defar gjorde det snabbaste 3000-metersloppet på fyra år. Efter ett fenomenalt slutvarv skar Defar mållinjen på topptiden 8.24,66, vilket var stadionrekord med drygt 16 sekunder. Defar, OS-vinnare 2004 och VM-tvåa 2005, belönades givetvis med en diamant som alla andra som slog stadionrekord under tisdagen.

Kinesiskan Wang Junxia har världsrekordet på 3000 meter, 8.06,11

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN