Dallasstjärnornas svar efter kritiken: ”Spelar inte för honom”

Publicerad:
Jamie Benn och Jim Lites.
Foto: TT
Jamie Benn och Jim Lites.

HOCKEY

Det var ord och inga visor som Dallas Stars vd Jim Lites bjöd på i går när han kallade lagets stjärnor Jamie Benn och Tyler Seguin för ”hästskit”.

Det mottogs inte väl av spelarna.

– Jag spelar inte för honom, säger Benn.

Dallas vd Jim Lites höll inte tillbaka när han sågade lagets storstjärnor Jamie Benn och Tyler Seguin efter Stars match mot Nashville Predators (som de dessutom vann med 2–0).

Han var tydlig med att den magra poängskörd som duon stått för i år inte är tillräckligt bra – särskilt inte om man får hundratals miljoner kronor i lön varje år.

– De är hästskit rent ut sagt, jag vet inte hur jag annars ska uttrycka mig. Laget var okej. Men Benn och Seguin var hemska, sa han och fortsatte:

– Det här är en stjärnspäckad liga, men våra stjärnor gör inte jobbet. Det är pinsamt och ingen skriver om det. Skriv det! De får sina pengar, vi förutsätter att de inte blir utspelade varje match de spelar.

Inte pratat med Lites under säsongen

I dag träffade de båda spelarna den samlade pressen, och då fick de tillfälle att slå tillbaka mot Lites.

– Folk har sina åsikter, men allt de säger är oljud. När det uppstår någonting sånt här inom organisationen försöker jag hålla det inom organisationen och reda ut det ansikte mot ansikte, säger Benn lite syrligt enligt sajten Sportsnet.

Han berättar samtidigt att han inte pratat med Jim Lites under säsongen.

– Jag spelar inte för honom. Jag spelar för alla spelare i laget och för tränarna. Jag är stolt över att spela i Dallas Stars.

– Jag fick jättemånga meddelanden på min telefon i går, från gamla lagkompisar och liknande. Telefonen höll nästan på att explodera, det var som att det vore min födelsedag i går, fortsätter han.

”Vi får sota för det”

Inte heller Seguin säger sig ha haft någon dialog med vd:n Jim Lites under säsongen.

– Det här kom lite som en överraskning antar jag, för jag visste inte hur han kände. Men precis som jag berättade i går förstår jag att vi måste spela bättre, Jamie förstår också det. Vi båda måste leda det här laget, säger han.

– Jag tror att alla är frustrerade över hur det sett ut de senaste åren och nu får vi sota för det.

Dallas möter Detroit Red Wings klockan 02.00 (svensk tid) natten mot måndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!