Svenska tårarna: ”Otrolig lagkänsla”

”Har fått väldigt fina ord från alla”

avAndreas Käck, Malin Wahlberg

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

PYEONGCHANG. Sebastian Samuelsson, 20, talade ut om sitt sensationella OS-silver.

Då bröt lagkamraterna ut i tårar.

– Det är nog det som gör mig mest rörd, säger ”Silver-Sebbe”.

I går blev Sebastian Samuelsson ”Silver-Sebbe” med svenska folket.

Först nu – cirka 16 timmar efter praktknallen – har han insett vad som faktiskt hänt.

– Jag vaknade med ett ryck i morse och tänkte: ”Oj! har jag drömt nu?”. Men sen insåg jag att det här var på riktigt – och det känns ju fantastiskt kul.

Hur mår du nu?

– Jag mår väldigt bra. Jag är fortfarande lite omtumlad, men riktigt glad. Jag går runt med ett leende på läpparna hela tiden.

Hur var natten?

– Det var många tankar som for genom huvudet. Jag kom väl i sängs någon gång efter klockan 03 men jag tror inte jag somnade förrän klockan 05. Det var … en häftig känsla. Man känner sig verkligen stolt över sin prestation, säger Samuelsson.

1 av 7

Kom glädjetårar

Han är inte ensam om att känna stolthet.

När 20-åringen satt i presskonferenssalen och svarade på medias frågor satt damlandslaget längst bak i soffan – och torkade glädjetårarna.

– Det är så himla fint hur de pratar om varandra. Vårt lag är så himla bra som grupp, det är så himla fint, säger Hanna Öberg.

– Vi gläds alla åt den här medaljen. Vi har en otrolig lagkänsla, säger Samuelsson, och fortsätter:

– Det är nog det som gör mig mest rörd, att se reaktionerna på mina lagkamrater. Jag har fått väldigt fina ord från allihop. Man får komma ihåg att vi är ett lag, att vi har cirka 200 resdagar ihop varje år, så på något sätt har vi verkligen gjort det här tillsammans. Det här är något vi kan glädjas åt hela laget, säger Samuelsson om tårarna.

På torsdag är det tävlingsdags igen.

Hur laddar man om efter det här?

– I dag fokuserar jag på att njuta av det här. Från och med i morgon fokuserar jag på nästa tävling. När jag väl står på startlinjen på distanstävlingen på torsdag kommer jag vara taggad, säger ”Silver-Sebbe”.

”Enormt stöd”

Direkt efter bragden la han ifrån sig sin privata mobiltelefon.

– Jag ska kolla den sen, sa Samuelsson på kvällen.

Så… Hur många sms och missade samtal hade du?

– Hehe, tillräckligt många för att jag inte ens ska ha hunnit kolla igenom hälften av dem än. Det har kommit många gratulationer. Jag har ett enormt stöd hemifrån också och det är väldigt roligt.

ARTIKELN HANDLAR OM