Musik

Sex och droger i Robbies video

Här är scenerna som stoppats av musikkanalerna

1 av 5
ORGIE EFTER FESTEN Robbie Williams nya musikvideo är hans mest vågade hittills. Efter en fest hamnar han i säng med två damer - som i snabba klipp byts ut till män. De starka scenerna, och nakna kropparna, har gjort att videon censurerats kraftigt.

Den kallas för Robbie Williams mest vågade musikvideo och innehåller både sex, fylla och droger - regi står Jonas Åkerlund för.

Aftonbladet kan i dag visa den ocensurerade versionen av videon till nya singeln "Come Undone".

31 mars släpps Robbie Williams nya singel "Come Undone", popstjärnans eget favoritspår från storsäljande plattan "Escapology".

I samma veva börjar tillhörande musikvideon rulla. En video som sägs vara Robbie Williams mest chockerande rulle någonsin - vilket inte vill säga lite om britten som lever på att få folk att tappa hakan.

Låten handlar om njutning, hyckleri, illusion och verklighet och Robbie Williams ville fånga detta på film.

Svenska regissören Jonas Åkerlund var mannen som kunde.

- Jag och Robbie träffades första gången i julas och började snacka om ett samarbete då, sa Jonas Åkerlund till Aftonbladet tidigare i år.

Spriten flödar

Handlingen i nya musikvideon till "Come Undone" utspelar sig dagen efter en blöt fest. Williams vandrar runt i resterna av brakfesten iklädd y-frontkalsonger och rosa nätstrumpor, blåslagen i ansiktet.

Minnesbilder från kvällen visas, en kväll då sprit och droger flödade fritt.

Robbie Williams hamnade i säng med två damer, som i snabba klipp byts ut till män, för en "ménage à trois" - en trekant som visas mycket ingående för att vara en musikvideo.

På grund av starka scener och nakna kroppar har musikvideon till "Come Undone" drabbats hårt av censurernas saxar.

En kraftigt klippt version av videon kommer att visas på musikkanalerna men Aftonbladet kan i dag visa "directors cut" - den ocensurerade versionen av filmen på aftonbladet.se.

Har chockat förr

Det är inte första gången Jonas Åkerlund chockar i sin videor.

Det började med videon till Prodigys singel "Smack my bitch up". Musikfilmen fick kraftig kritik för dess starka innehåll men visades till slut på MTV - dock med varningstext. Åkerlund har även regisserat storstjärnor som Madonna, Christina Aguilera, Roxette, Cardigans, Ozzy Osbourne och Paul McCartney - och svensken är berömd för att göra videor som aldrig passerar obemärkt.

När Åkerlund regisserade Ozzy Osbournes video "Gets me through" klipptes den i sju olika versioner.

- Det blir mer och mer vanligt att göra så. Det finns många olika regelverk för censuren, sa Jonas Åkerlund då.

Robbie Williams video kommer i England att visas i två versioner. En lite snällare på dagtid och en mindre censurerad version på natten.

Webb-tv

Se den nya vågade videon ”Come Undone”.

Linda Hjertén