Bara frågan HUR många OS-guld det blir för Kalla

SPORTBLADET

LILLEHAMMER. Utskåpning, uppvisning, utklassning – välj vad ni vill. 

Charlotte Kalla är bäst i världen just nu. 

Fortsätter det så här är inte frågan om det blir guld i OS utan hur många. 

Det märktes egentligen redan när hon satte sig ner i en soffan i Ruka förra torsdagen. Charlotte Kalla var lugn, glad och avslappnad på ett sätt som vittnade om en skidåkare i total harmoni. 

Känslan var den samma när hon mötte oss journalister inför tävlingarna i Lillehammer i går. När hon väl fick kasta sig ut i spåret gjorde hon det också på samma imponerande sätt som senast.

Kalla åker med ett flyt och självförtroende som är fantastiskt att se. Vi har fått vänja oss vid att Therese Johaug och Marit Björgens utklassat konkurrenterna de senaste säsongerna, men nu är det Charlotte Kalla som är totalt överlägsen.

Inte frågan om det blir guld

När Kalla lägger in sin extra växel kan resten av världseliten bara titta på.

– När hon gick i backen tänkte jag att ”det här kommer inte se bra ut på tv”, det kommer att se ut som att jag är långsam och hon snabb, säger Heidi Weng. 

Och det gjorde det. Kallas ryck var en ny uppvisning och utklassning som sätter skräck i Norge. 

Fortsätter det så här är det inte frågan om det blir OS-guld utan hur många. Kalla har aldrig tidigare vunnit ett skiahtlonlopp och det känns förstås inte tråkigt att disciplinen finns med i Pyeongchang. Eller att det inte ens är hennes favoritdistans. 

Och ska man tro Kalla finns det ingen risk att formen har toppats för tidigt. 

– Det är så pass länge kvar till OS och jag tror verkligen att jag kommer hinna träna ner mig och få en kompensation till, säger hon.

Har Kalla rätt finns det ingen som kommer att stoppa henne i OS.

ARTIKELN HANDLAR OM