Här tar Erik Karlsson över showen

Backstjärnan överraskade Sharks-fansen i natt

avStefan Holm

SAN JOSE. Här presenteras Erik Karlsson för fansen i sin nya hemmaarena.

Backstjärnan möttes av stående ovationer när han oannonserat intog isen i SAP Center i natt.

– Jag är väldigt förväntansfull, sa 28-åringen.

Favorittippade San Jose Sharks fortsätter att förbereda sig inför NHL-premiären och tog tidigt i morse, svensk tid, emot Vegas Golden Knights i SAP Center.

Runt 10 000 åskådare hade bänkat sig och de behövde bara vänta i 43 sekunder på första målet, då Max Pacioretty nätade för Stanley Cup-finalisten.

Hyllades ordentligt

Skäggmonstret Brent Burns kvitterade dock omgående och när Timo Meier gav Sharks ledningen jublade de förväntningsfulla fansen så att taket höll på att lyfta.

Ljudnivån skulle dock bli ännu högre – och det i den första periodpausen.

Det var då Erik Karlsson, helt oaviserat, skrinnade ut på isen i SAP Center för att visa upp Sharks nya matchtröja och hälsa på fansen.

Foto: STEFAN HOLM

Ottawas förre lagkapten möttes av ett välkomnande han aldrig kommer att glömma.

– Alla har varit väldigt trevliga och jag vet att klubben har bra fans, sa smålänningen, som har alla förutsättningar att bli en ny fansfavorit.

Svenska stjärnorna står över

Erik Karlsson är ännu inte matchredo och förväntas göra debut för Sharks i någon av de kommande träningsmatcherna mot Calgary och Vegas.

I Vegas laguppställning saknades William Karlsson, men Oscar Lindberg och Erik Brännström spelade. Det gjorde även Marcus Sörensen, Tim Heed och Joakim Ryan i San Jose Sharks.

Lindberg gjorde ett mål för de gyllene riddarna, och fick ytterligare en anledning att jubla. Ställningen var 4–4 efter tre perioder men Vegas vann efter straffavgörande.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey