Martina litar på spådamen

avEmma Knutsson

NÖJE

”Allt hon sagt har slagit in”

Foto: Fredrik Hofgaard

Stor huvudroll, böcker som säljer bra och en bebis i magen.

Det händer mycket i Martina Haags liv just nu - men hon är inte förvånad.

– Allt min spådam har sagt har slagit in, säger Martina Haag.

Jultomten, Gud eller horoskopet?

Nej, Martina Haag, 43, tror på spådamen i stället. Hon har förutspått Martinas succéböcker, filmroller och en bebis efter 40.

– Hon har sagt hur mycket saker som helst som har stämt så jag blir nästan lite rädd, säger Martina.

Har ljugit själv

Martina Haags karriär har gått spikrakt uppåt de senaste åren. I fredags var det biopremiär för ”Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra)” där Martina spelar huvudrollen.

– Det är en dröm som slår in, säger Martina.

Filmen är baserad på Martinas bok med samma namn och handlar om Isabella - en misslyckad, arbetslös skådis som ljuger för att få drömrollen på Dramaten.

En historia som påminner lite om Martinas liv. Hon har frilansat som skådis i 20 år och haft svårt att slå igenom. Ibland har hon själv fått ta till en lögn.

Nu när hon har fått sin första stora filmroll känner hon sig nöjd.

– Jag har fått ett lugn i kroppen som inte är vanligt för mig. Jag har alltid varit stressad och hungrig och velat vidare.

De Niro köpsugen

Samtidigt som karriären har tagit fart på allvar är Martina gravid med sitt fjärde barn. När spådamen förutspådde det för några år sedan skämtade Martina bort det.

– Men nu var jag lite sugen och det är ju sista tåget som går. Det är jättekul.

Martina träffar spådamen på sin födelsedag varje år.

Förra gången blev spådomen att det skulle hända saker ”overseas”.

Om det har någonting att göra med att Robert De Niros bolag ”Tribeca” förra året visade intresse för att köpa filmrättigheterna förtäljer inte spådomen.

– Overseas kan ju vara på andra sidan Mälaren, säger hon.

Fakta: Martina

Namn: Martina Haag. Ålder: 43. Bor: Bromma. Familj: Gift med Erik Haag, barnen Jackson, 10, Lucia, 8, och Dino, 3. Ett barn i magen. Yrke: Författare och skådespelerska. Inkomst: 486 200 kr (tax 2006). Aktuell: Huvudrollen i filmen ”Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra)” som är baserad på hennes bok med samma titel.