Clinton spelade på erfarenhet i debatt

Publicerad:
Uppdaterad:

Anklagades av Obama för att undvika svara på frågor

LAS VEGAS

Hillary Clinton, ledande demokratisk presidentkandidat, anklagades av sin främsta rival Barack Obama för att undvika att svara på frågor när demokraternas presidentkandidater möttes i en tv-sänd debatten på torsdagskvällen.

Men Clinton skakade av sig kritiken och sade att det är hon, och inte Obama, som har den erfarenhet som krävs av en president.

– Vad det amerikanska folket söker just nu är raka svar på tuffa frågor och det är inte vad vi sett hos senator Clinton, sade Obama och syfta på Clintons misslyckanden i den förra tv-debatten.

Ifrågasatte Obamas erfarenhet

– Det är viktigt att vi har en kandidat som har prövats och en president som är redo att ta ledningen från första dagen, svarade Clinton den politiskt mindre erfarne Obama.

John Edwards ifrågasatte om Clinton verkligen kan återupprätta förtroendet för Vita huset.

– Hon säger att hon vill förändra Washington, samtidigt som hon fortsätter att försvara ett system som inte fungerar, som har brutit ihop, som är manipulerat och korrumperat, sade han.

”Spelar med vinnande hand”

Clinton anklagade sina rivaler för smutskastning och tillbakavisade insinuationer om att hon spelat på det faktum att hon är den enda kvinnliga kandidaten.

– Nej jag spelar med en vinnande hand. Jag förstår mycket väl att folk inte angriper mig för att jag är kvinna, de angriper mig för att jag leder.

TT-Reuters

Publicerad: