Hit ska du resa i maj

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Flyg

Röda dagar i kalendern är perfekt för en storstadsweekend. Eller varför inte få en försmak av sommaren med en solresa redan nu?
Aftonbladets experter ger sina bästa tips till maj-resorna.

Sol eller storstad? Klämdagar och helger skapar de perfekta förutsättningarna för en resa i maj och då kan det vara svårt att välja. Reseexperten Lottie Knutson, flygvärdinnan och resebloggaren Lina Sjölund Gröndahl och Katarina Daniels som är PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor bjuder på sina allra bästa restips.

Rom, Bilbao, grekiska små öar och Cotswold är experternas bästa tips på resor i maj.
Foto: Johnér
Rom, Bilbao, grekiska små öar och Cotswold är experternas bästa tips på resor i maj.

Lottie Knutson, reseexpert

Foto: Veronika Kindblad Verkin
Lottie Knutson tipsar om Bilbao och Cotswold.

Storstad - Bilbao

”Snart kan man flyga direkt från Sverige till Bilbao och det är en jätteläcker stad. De har en fantastisk byggnad som man borde se någon gång i livet och det är Guggenheimmuseet. Själva staden är fantastiskt trevlig med mycket god mat, speciellt pintxos som är Baskiens svar på tapas. Det är så läckerbitar som väntar på bardisken, ta så många du vill och ta gärna en kall cider till.

Bilbao är en krogtät stad med många pintxosbarer och Guide Michellin-restauranger så man kan äta riktigt gott. Mina bästa tips är att besöka Guggenheimmuseet, strosa i den gamla stadskärnan och äta en riktigt bra middag. Det är en bra prisnivå i Bilbao som ligger nära franska gränsen, på andra sidan blir priserna genast högre”.

Solsemester – Cotswolds

”Cotswold ligger i västra England och är perfekt för en weekend. Här är ofta soligt och enligt min mening den vackraste regionen i landet. Man kan vandra på gröna kullar och besöka genuina och orörda kalkstensbyar. Du äter gott på gastropubar och har du tur springer du på en kändis, Cotswold är nämligen mycket populärt hos både kungligheter och kändisar. Familjen Beckham och Kate Moss har hus här och prins Harry och hans Meghan Markle letar boende i regionen. Det var förresten här som Meghan hade sin omtalade möhippa på Soho Farmhouse. Cotswold är ett ställe för äkta gummistövel-lyx!”.

Lina Sjölund Gröndahl, flygvärdinna och resebloggare

Foto: Stefan Mattsson
Lina Sjölund Gröndahl tipsar om Brugge och Mallorca.

Storstad – Brugge

”Brugge i Belgien är en väldigt mysig stad. Det är lite lyxigare, men billigare än Sverige. Jag rekommenderar en restaurang som heter Lieven. Här äter man en trerätters meny för drygt 50 euro och det är väldigt väldigt prisvärt och bra mat.

Solsemester – Mallorca

”Det här är en av mina favoritdestinationer. Det finns en mysig ort uppe på nordvästra Mallorca som heter Port de Sóller. Där var jag på en sparesa kombinerat med ett besök i Palma.”.

Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor

Katarina Daniels tipsar om Rom och små grekiska öar.

Storstad – Rom

”Att välja resmål för en storstadssemester är inte svårt. Jag vill gärna tipsa om Rom i maj. Där finns mängder med sevärdheter för de som önskar, fantastisk mat och gudomlig glass. Rom är en perfekt stad att bara strosa runt i och titta på alla vackra byggnader”

Solsemester – grekiska öar

”Det är roligt att testa något lite mer alternativt resmål än ”bara” Kanarieöarna och Mallorca. Just nu är jag extra sugen på någon av de mindre, grekiska öarna, till exempel Skiathos eller Zakynthos. Har också hört extremt mycket gott om Parga på fastlandet i norra Grekland, det ska tydligen vara magiskt”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA