Så bra är tv-serien baserad på 80-talets kultfilm

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

TV-RECENSION Kultfilmen "Heathers" från 1988 – eller "Häxor, läxor och dödliga lektioner", som vi sa på svenska – har blivit tv-serie. I inverterad form.

1 av 3


Heathers


HBO Nordic


Del 1–2
Av Jason Micallef, med bl a Grace Victoria Cox, Melanie Field, James Scully, Shannen Doherty och Selma Blair.


SVART KOMEDI Kultfilmen "Heathers" från 1988 – eller "Häxor, läxor och dödliga lektioner", som vi sa på svenska – har blivit tv-serie. I inverterad form.
För medan det i originalet var tre smala, rika, vita tjejer som alla hette Heather som terroriserade sina sociala undersåtar på en high school, är rollerna ombytta i nya "Heathers", som utspelar sig i en värld där Instagram-image och likes är allt, vad man skulle kunna kalla för total pk-fascism råder, och härskarklicken i stället består av den storvuxna Heather Chandler (Melanie Field), den ickebinära Heather Duke (Brendan Scannell) och Heather McNamara (Jasmine Mathews) – en svart tjej som inte är fullt så lesbisk som hon utger sig för att vara.


Grace Victoria Cox gör Winona Ryders gamla roll som Veronica Sawyer, som hänger med de populära Heathers men bryter sig loss när hon träffar den nye killen Jason "JD" Dean (James Scully), och tillsammans med honom råkar sätta i gång en dödlig trend.


Originalets Shannen Doherty är med på ett hörn, Selma Blair glänser i en hysterisk biroll som elak styvmamma, och kännare av filmen kan roa sig med att bocka av kända repliker.


Skarp satir eller föraktfull spark från högerhåll på de som redan ligger? Nya, mycket elaka "Heathers" är, tycker jag, lite av varje.


Premiären av ”Heathers” har blivit uppskjuten. HBO Nordic vet i dagsläget inte när serien får premiär.Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE