’Jag var så pank att jag sålde min hund’

Av: Magnus Sundholm

Publicerad:
Uppdaterad:

Stallone om fattigdomen - före ”Rocky”

1 av 3 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Sylvester Stallone besökte nyligen Philadelphia för att hedra minnet av ”Rocky” inför 40-årsjubileet - och för att göra reklam för den senaste filmen i serien, ”Creed”, som har svensk biopremiär om några veckor.

Sylvester ­Stallones framgångsrika Hollywoodkarriär har gjort att han badar i pengar.

Men före genombrottet med ”Rocky” var det långt ifrån lika fett.

– Jag var så pank att jag tvingades sälja min hund, säger 69-åringen.

För Deadline berättar Stallone att filmbolaget ­inte ville ha honom i huvudrollen i det boxningsdrama han själv hade skrivit.

Det rapporterades att han erbjöds tre miljoner kronor för att kliva åt sidan.

– Jag var rätt utblottad på den tiden och hade verk­ligen ingenting kvar. Jag tvingades sälja min hund ­eftersom jag inte hade råd med hundmat.

Affären gjordes upp utanför en 7-eleven.

– Jag fick 425 kronor för hunden. Sen, när ­filmen blev av, försökte jag köpa tillbaka ­honom. Snubben sa, ”Jaha, då blir det 12 750 kronor”.

”Hade lidit nog”

Stallone betalade för boxern som hette Butkus.

– Det slutade med att Butkus var med i filmen. Jag tyckte att han hade lidit nog med mig i New York i fem år. Han förtjänade att få vara med.

På frågan vad som fick Stallone att hålla ut i kampen mot filmbolaget, svarar han:

– Det är en av de fina ­ ­sakerna som sker ibland, när man bara satsar allt på ett tärningskast och hoppas att det funkar. Jag var inte alls säker på att det skulle gå hem.

Han säger att han var realist.

– Det var en mycket liten film. 25 dagars ­inspelning och en budget på mindre än 8,5 miljoner kronor. Det var så många små mirakel som inträffade och jag råkade dras med i dem.

”Överväldigande”

Några månader senare vann han Oscars-troféer och gratulerades han av dem som tidigare hade vägrat prata med honom.

– Det var överväldigande och jag var inte mogen nog att förstå och uppskatta stunden. Jag önskar att jag hade värdesatt det mer, men jag förstod nog inte riktigt vad som skedde. Jag önskar att jag hade varit tacksammare.

Publicerad:

LÄS VIDARE