Duncan dominerade – Spurs utjämnade

Av: Alma Yttergren

Publicerad:
Uppdaterad:

Stod för 28 poäng: ”Jag var hemsk”

Tim Duncan, till höger, stod för 28 poäng när Spurs vann. Ändå var han missnöjd. ”Jag gjorde tre defensiva misstag, kom ur position och gav upp dunkar”, säger han.
Foto: Reuters
Tim Duncan, till höger, stod för 28 poäng när Spurs vann. Ändå var han missnöjd. ”Jag gjorde tre defensiva misstag, kom ur position och gav upp dunkar”, säger han.

Tim Duncan dominerade i sin 236:e slutspelsmatch när Spurs vann över Clippers med 111-107 efter förlängning.

Trots det var stjärnan missnöjd.

– Jag var hemsk, säger han.

Regerande mästarna San Antonio Spurs förlorade första matchen borta mot Los Angeles Clippers och en seger inatt hade inneburit ett skönt övertag när matchserien flyttar till San Antonio och AT&T Center för de kommande två matcherna.

Länge såg det ut som att Spurs skulle ta en enkel seger. Med sex minuter kvar att spela  var ledningen uppe i 10 poäng, men hemmalaget kämpade sig tillbaka in i matchen, som gick till övertid.

Precis som i slutet av ordinarie tid klev  Spurs Patty Mills fram i slutsekunderna av förlängningen och satte två straffar med fyra sekunder kvar och San Antonio kunde vinna med 111-107 och utjämna matchserien.

Duncan missnöjd

I sin 236:e slutspelsmatch dominerade Spurs stjärna Tim Duncan matchen och stod för 28 poäng. Men själv var han mindre nöjd med sin insats.

– Jag var hemsk. Jag missade två tre layups, jag gjorde två, tre defensiva misstag och kom ur position och gav upp dunkar, säger han till espn.com.

Duncans coach Gregg Popovich var mer nöjd med sin erfarne spelare.

– Han var spektakulär. Han fortsätter att imponera på mig med sakerna han kan göra, säger han.

Spurs Tony Parker fick gå av matchen tidigt med en skada på höger fot. Det är oklart om han kommer att kunna spela i returmötet.

Publicerad: