Olle Ljungströms mamma om sorgen: ”En enorm tomhet”

Av: Linnéa Borgert

Publicerad:

NÖJE

Känner sig stärkt av stödet från vänner och kolleger

1 av 35

Olle Ljungström var väldigt sjuk under sin sista tid i livet, säger hans mamma Misse Ljungström.

Nu berättar hon om sorgen och saknaden.

– Han var min äldsta son. Och det är en enorm tomhet, säger hon.

På onsdagsmorgonen hittades den folkkära artisten och konstnären Olle Ljungström död av vårdpersonal i sitt hem i Gräfsnäs.

För många vänner och kolleger kom dödsbeskedet som en chock, men familjen hade förstått att han var nära slutet. Hans mamma, Misse Ljungström, 72, berättar att Olle var svårt sjuk under sin sista tid i livet.

– Han har varit sjuk så länge. Vi visste att det här skulle hända, men det är klart det kommer som en chock ändå. Man tror ändå inte att det ska hända, säger hon.

Under dagen har familjen samlats för att stötta varandra i sorgen. På kvällen tittade de på TV4:s repris av ”Så mycket bättre”.

– Jag tyckte det kändes ganska skönt att se det faktiskt, för det är Olle som han var, säger Misse Ljungström.

”Det stärker mig väldigt mycket”

Någon exakt dödsorsak är fortfarande inte känd, inte heller för familjen. Eftersom det är långhelg lär det ta ett tag innan de får reda på någonting, säger Misse Ljungström.

– Som det är nu så har vi ingen aning om vad som hände. Vi har inte hunnit landa i det här överhuvudtaget. Vi vet ingenting förrän efter alla processer, säger hon och fortsätter:

– Vi samlar oss i familjen och planerar i den mån vi kan. Sedan väntar vi på att få besked.

Under onsdagen strömmade det in hyllningar till Olle Ljungström på sociala medier, något som har uppskattats i familjen.

– Vi är jättetacksamma. Vi tycker att det är fantastiskt att alla uttrycker sin beundran över Olles liv som artist och som person. Det stärker mig väldigt mycket, det känns fantastiskt bra. Vi är stolta och glada över honom.

Olle Ljungström blev 54 år gammal.

Publicerad:

LÄS VIDARE