Albaniens kapten: ”Ingen press i EM”

avHenrik Lundgren

Foto: Eurosport
Albanien firar EM-platsen i höstas.

LUXEMBURG. De var EM-kvalets största överraskning.

Men Albanien har problem i förberedelserna.

– I dag hade vi det väldigt svårt. Men i EM har vi ingen press på oss, då blir det mycket lättare, säger förbundskaptenen Gianni De Biasi till Sportbladet.

Albanien hamnade bakom Portugal i kvalgruppen, men slog ut lag som Serbien, och tvingade Danmark till playoff, som de sen förlorade mot Sverige.

Ett lag stöttat av en jättelik supporterskara, men som spelmässigt har stora problem. Mot ett svagt Luxemburg fick man spela elva mot tio i hela andra halvlek, men lyckades ändå bara vinna med 2-0 efter sena mål.

– Vi skapade för lite, andra halvlek var något bättre och efter 1-0 spelade vi bra. Men det var svårt på den här regntunga planen, säger Gianni De Biasi.

I EM ställs Albanien mot Frankrike, Schweiz och Rumänien.

”Sverige var bra”

Och det är inget snack om vilka som inte är favoriter.

– Vårt problem är att vi inte har någon erfarenhet av stora turneringar och stora matcher. Men vi spelar med massor av hjärta. Det är det här lagets styrka, säger mittfältaren Migjen Basha till Sportbladet.

Och förbundskaptenen De Biasi ser möjligheterna.

– Vi kommer inte ha någon press på oss över huvud taget. Bara att Albanien är i EM är hur stort som helst för oss. Och vi kommer vara där tillsammans med Sverige. Jag såg era matcher mot Danmark och var rädd, men Sverige var bra, mycket bra. Det är bra för oss, vi har ingen press. Favoritskapet ligger på lag som Frankrike, Italien, Spanien och Tyskland.

ARTIKELN HANDLAR OM