Historisk start i PL för Liverpool

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Två hemmamatcher – totalt nio gjorda mål.

Liverpool har fått en historisk start på säsongen.

– Det är världsklass, säger tränaren Jürgen Klopp till BBC.

Säsongen 1922/23 inledde Liverpool en säsong i högsta ligan genom att göra fyra mål eller fler i sina två första hemmamatcher.

Nu har bedriften upprepats.

Efter att ha kört över Leicester med 4-1 förrförra helgen kom nu en ny kross – den här gången mot Hull.

Adam Lallana inledde målskyttet i den 17:e minuten – sedan rann det bara på.

James Milner ökade på till 2-0 från straffpunkten och Saido Mané hann även trycka in 3-0 innan den första halvleken var över.

– Första halvlek är helt fantastisk. Vi skapar chanser, vi gör mål ... insatsen är världsklass. Hull är ett bra lag, men vi gav dem ingen chans att komma in i matchen, säger tränaren Jürgen Klopp.

Fick två straffar

David Meyler fick in en reducering för Hull, i gästernas allra första skott på mål, men det hjälpte föga. För i den 52:a minuten bombade Philippe Coutinho in 4-1-målet – och med 20 minuter kvar att spela ordnade nyss inbytte Daniel Sturridge Liverpools andra straff för dagen varpå James Milner stegade fram och satte sitt andra mål fram till 5-1, vilket blev slutresultatet.

– Andra halvlek är inte lika bra som den första. Jag är lite irriterad över att vi släpper in ett mål, men jag kan inte klaga för mycket. Överlag är det en mycket bra match, säger Klopp.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM