”Om jag har slagit en – kan jag slå tre”

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Talar ut om slagsmålen: ”Han var ingen fighter”

1 av 2

Joey Barton misshandlade lagkamraten Ousmane Dabo i Manchester City.

Nu talar skandalspelaren ut om slagsmålet i sin självbiografi.

”Ousmane var ingen naturlig fighter. Jag däremot, jag var från gatan”, skriver han.

Joey Barton, 34, har en rad skandaler bakom sig genom sin karriär.

Den mest uppmärksammade är från 2007 när Barton, mitt under ett träningspass i Manchester City, hamnar i bråk med lagkamraten Ousmane Dabo.

Dabo blev så pass misshandlad att han fick föras akut till sjukhus och såg enligt honom själv ut som ”elefantmannen” efteråt.

– Barton är en fegis. Han slog mig tolv gånger när jag var medvetslös, sa Dabo i en intervju med L'Equipe några år senare.

”Han var ingen fighter”

Barton fick ett villkorligt fängelsestraff på fyra månader och stängdes av från klubben som senare sålde honom vidare till Newcastle.

Och nu talar Barton ut om händelsen.

I sin nysläppta självbiografi ”Inget nonsens” beskriver 34-åringen hur Dabo fick ta emot smäll efter smäll.

”Ousmane var ingen naturlig fighter. Jag däremot, jag var från gatan. Om inte han hade vänt sig om och sprungit mot mig hade jag inte behövt plocka ned honom”, skriver Barton enligt Daily Mail.

Samtidigt beskyller han Dabo för att ha sålt historien till de brittiska tidningarna och senare även ställt upp på bilder och posera med sitt sönderslagna ansikte.

”Hans version av händelsen var bristfällig. Samtidigt vet jag att jag alltid söker ursäkter. Det är ett slags standardläge för mig”, skriver Barton.

”Kan lika gärna slå tre”

Den 34-årige mittfältaren talar även om händelsen på Manchester Citys hemmaarena Etihad Stadium i maj 2012 där Barton blev utvisad och stängdes av i tolv matcher sedan han armbågade Carlos Tevez, knäade Sergio Aguero i huvudet och skallade Vincent Kompany på vägen ut.

QPR förlorade sedan matchen med 3–2 och Manchester City vann ligan.

”Min skeva uppfattning var att om jag fick en Manchester City-spelare utvisad samtidigt som mig skulle jag ha ökat våra chanser att vinna. Så jag satte allt på ett kort, eftersom jag redan hade slagit en – kunde jag lika gärna slå två-tre personer”, skriver Barton.

Skandalerna har dock knappast avtagit.

Så sent som i går stängdes Barton av tre veckor från sin skotska klubb Glasgow Rangers efter en konflikt med en lagkamrat efter 5–1-förlusten mot Celtic i derbyt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM