Erik: ”Lägg ner Bonde söker fru”

avLinn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Tv-bonden riktar skarp kritik mot TV4

1 av 4

Erik Bäckman, 21, är missnöjd med hur han porträtteras i TV4:s kärleksjakt ”Bonde söker fru”.

Nu uppmanar han kanalen att lägga ner tv-programmet.

– Har man tappat hela känslan är det ingen mening med att ha kvar programmet, säger han.

Bonden Erik Bäckman söker kärleken i TV4:s succesåpa ”Bonde söker fru”. Men tv-upplevelsen har inte blivit det han hoppats på.

Erik är så missnöjd med hur han framställs i programmet att han ångrar att han överhuvudtaget tackade ja, var Expressen först med att rapportera.

– Om någon hade sagt till mig hur det faktiskt var att vara med hade jag inte varit med. Men de får programmet att verka så mysigt och trevligt, men det finns en verklighet bakom kamera, säger han till Nöjesbladet.

TV4 porträtterar honom på ett sätt som inte stämmer överens med verkligheten, menar han.

”Är irriterande”

– Det är ingen på jobbet eller därhemma som känner igen mig från programmet. Sista inspelningsdagen fick jag frågan om hur jag ville framställas. Jag fick frågan, men de tog inte hänsyn till det.

Mest missnöjd är Erik över att programledaren Linda Lindorff fortsätter att ta upp hans kärleksnatt med bondekollegan Sigrid Bergåkra, 43, i början av säsongen.

– Jag tycker det är irriterande att de ska fortsätta älta det i flera program. Programmets trognaste fans verkar ha tröttna på det också. När det inte ens ger det resultat de vill ha, alltså tittarsiffror, och de fortsätter de ändå. Vad vinner de på det?

”Det ser inte äkta ut”

Erik Bäckman tycker att programmet blivit så dåligt att det är dags att lägga ner.

– Tidigare år har det faktiskt varit hyfsat fina kärlekshistorier, men som många har skrivit på sociala medier är det väldigt tillgjort i år. Allting är uppstyrt, det ser inte äkta ut. Folk säger att de inte har fått en äkta känsla för det i år och jag håller med. Och har man tappat känslan är det väl ingen mening med att ha kvar programmet, säger han.

Clara Ytterborn, exekutiv producent för programmet, tillbakavisar kritiken.

– Det är såklart tråkigt att han känner så. ”Bonde söker fru” är ett program som handlar om känslor och vi följer bönderna i sin jakt att hitta äkta kärlek. Sigrid och Erik berättade själva för oss om sin natt tillsammans och de beskriver själva att det fanns känslor inblandade så det känns helt naturligt att det är en del av berättelsen då det är känslor och kärlek som vårt program handlar om. Vi vill följa det som händer mellan personerna på gårdarna så ärligt och nära som möjligt, säger hon.

”Bonde söker fru” sänds i kväll klockan 20.00.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM