Kross – då bjöd Tony Zabel på segerdans

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Västerås körde över SSK

Västerås assisterande tränare Tony Zabel
Foto: Bildbyrån
Västerås assisterande tränare Tony Zabel

Kross borta mot Södertälje och efterlängtad seger.

Då bjöd assisterande tränaren Tony Zabel på dansuppvisning i Scaniarinken.

– Han hade lovat att bjuda på någonting om det blev tre pinnar och det gjorde han, säger tränaren Christer Olsson till C More.

Sex raka förluster, två vinster och tre förluster igen.

Men efter en tung säsongsstart blev det i kväll tre blytunga och efterlängtade poäng för Västerås.

I en på förhand tuff bortamatch mot Södertälje gick tabelljumbon på knock och vann komfortabelt med klara 4–0 i Scaniarinken.

– Vi pratade innan om hur mycket matchen betydde och jag ville verkligen se det på spelarna att det var en viktig match, säger Västerås tränare Christer Olsson som också fick precis den inställningen han efterlyste på förhand.

Dif-lånet målade

Första målet satte Stefan Gråhns redan i efter knappt fem minuters spel och i början av and ra utökades ledningen efter en riktig soloprestation.

Mikael Frycklund transporterade pucken från egen zon, åkte igenom Södertäljes försvar och satte 0–2 i powerplay bakom Alexander Sahlin.

Innan andra periodpausen hann också Djurgårdslånet Daniel Bernhardt sätta 0–3 när han tryckte in pucken stolpe in.

Höll sitt löfte

Matchen punkterades när Marcus Bergman tråcklade in 4–0 i powerplay i tredje perioden.

– För att vara ett lag som inte är vant att vinna så tycker jag att vi var konsekventa i det vi kom överens om, säger Christer Olsson.

En som visade kalrt och tydligt hur efterläntad segern var för Västerås var Tony Zabel som. Den assisterande tränaren gav sig efter slutsignalen ut på isen och bjöd omringad av spelartruppen på en dansuppvisning.

– Han hade lovat att blir det tre pinnar så skulle han bjuda på någonting och det gjorde han, säger tränaren Christer Olsson.

Västerås är trots segern kvar på sista plats i hockeyallsvenskan och är en poäng bakom Björklöven med en match mer spelad.

Publicerad: