Tv-profilens ord inifrån häktet: ”Fruktansvärt”

”Hon sa att jag var en skurk och jättefarlig”

avSebastian Laneby

Han misstänks ha antastat en 13-årig pojke och sitter häktad i Florida.

Nu berättar den svenske tv-profilen om gripandet och situationen inne på fängelsekomplexet för Expressen.

– De störtade in på mitt hotellrum, tre poliser, två män och en kvinna. De satte på mig handklovar och sa att jag var ”under arrest”. Sen körde de mig till stationen. De satte mina händer på ryggen, så som de gör här, säger han till tidningen.

Torsdagen 3 januari misstänks han ha utsatt en 13-årig pojke för sexuella övergrepp.

Nu sitter han häktad och befinner sig i ett jättelikt fängelsekomplex intill en av Florida populäraste stränder, vilket Aftonbladet rapporterat om tidigare.

På sin avdelning delar han utrymme med cirka 800 andra intagna, merparten misstänkta för snarlika brott.

”Störtade in på mitt rum”

Tv-profilen berättar nu om gripandet för Expressen.

– De störtade in på mitt hotellrum, tre poliser två män och en kvinna. De satte på mig handklovar och sa att jag var ”under arrest”. Sen körde de mig till stationen. De satte mina händer på ryggen, så som de gör här, säger han till tidningen.

1 av 4 | Foto: POLISEN
Polisens bild av den gripne svenske tv-profilen.

Efter det förhördes han en rad gånger av en kvinnlig förhörsledare.

– Men det blev inte mycket till förhör, för hon bara talade om att jag var en skurk och var jättefarlig. Och när hon frågade så lyssnade hon ändå inte, säger tv-profilen.

Inuti den ogästvänliga fastigheten bär samtliga fångdräkt, men de får tre måltider per dygn och kan se på tv och läsa dagstidningar.

”Det är fruktansvärt”

Svensken berättar, trots förmånerna, att han har det tufft.

– Jag fick inte med mig något av mina saker. Jag är fullständigt utan allting. Det är ruskigt att inte ens kunna borsta tänderna, att inte få raka sig, det tycker jag är fruktansvärt, säger han till Expressen.

Han uppger för tidningen att han delar cell med en annan man, att han sover på en brits och att det är kallt där inne. Han beskriver verkligheten som något ”man bara har sett på film”, men får inte prata om det misstänkta brottet som han riskerar 15 års fängelse för.

ARTIKELN HANDLAR OM

Florida